Når du vil kjenne smaken av luksus på Gran Canaria

Mens noen vil ha ferie på sparebluss kan du oppleve det virkelig gode liv

Y24A1230.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Er du klar for noen gode opplevelser på Gran Canaria? Ferieøya som mange forbinder med masseturisme, tett-i-tett ved bassengkanten eller på stranda og «i verste fall», TV-serien charterferie.

Gran Canaria er så mye mer. Og dersom du vil unne deg det lille ekstra så er det nettopp på den spanske ferieøya du skal gjøre det. La meg gi deg noen gode tips.

Cruise med egen skipper

IMG_3956.jpeg

Jeg fikk oppleve Gran Canaria fra sjøsiden. Denne gangen fra katamaranen S/Y Elsie One hos Catamaran Paradise. Vi valgte et champagne og solnedgang som i tillegg til noen fine kveldstimer på sjøen og inkluderte musserende vin (ikke ekte champagne) og snacks. Turen koster € 60 for enkeltbillett dersom flere kan være med på turen, eller € 400 hvis du - som oss - vil ha båten alene for en romantisk seilas. Båten er 44 fot lang og har plass til 12 passasjerer. Båten ligger i Marina Pasito Blanco og du kan lese mer om turen her.

Nyte uten å yte

Y24A1222.jpeg

Noen ganger er det så deilig bare å nyte, uten å yte noe som helst. Det handler om aromaterapi og velvære. Du finner selvsagt steder som tilbyr slikt over hele Gran Canaria. Så hvor skal man finne de beste? Det vet jeg ikke svaret på, men jeg valgte i alle fall Anfi Wellness Center, som ligger like ved inngangen til Anfi del Mar.
Tipset var å møte opp i god tid (femten minutter) før behandlingen starter. Og selv om behandlingen skulle vare «bare» 60 minutter, så er det smart å sette av tre timer til det hele. Slik at man kan sette seg på en restaurant i skyggen etterpå, og bare la nytelsen sige innover seg. PS: Behandlingen ble avsluttet med en «gratis» flaske Freixenet … Her kan du lese mer om tilbudet.

Luksusresorten

Radisson Blu Mogan. Foto: Odd Roar Lange

Radisson Blu Mogan. Foto: Odd Roar Lange

Jeg var til stede da Radisson Blu Mogan åpnet sin splitter nye resort i februar 2017. Da viste resorten virkelig muskler og fremsto virkelig som et veldig bra alternativ for dem som vil ha alt inkludert - på høyt nivå. Og jeg har hatt kontakt med flere gjester som har besøkt stedet i de to årene som har gått. Alle har vært like fornøyd som jeg var. Radisson Blu Mogan er absolutt ingen lavprisresort, men innenfor dørene på resorten finner du alt du trenger for å nyte en god ferie (husk å sette av tid til spabehandling). Resorten ligger kort rusletur fra havna i Mogan.

Ta med deg hjem

Spansk skinke, gode viner, deilige lokale småsaker som du ikke finner ellers. Hvor skal man dra for å kjøpe dette? Mitt tips er å dra til La Jamonería de La Quinta i Av. José Mesa y López, 70.
Her får du super hjelp til å velge mellom veldig gode råvarer. Se opp for at du kommer til å handle mye mer enn du egentlig tenkte. Dette er ingen billigbutikk, og vinflaskene som jeg trodde var rimelig viser seg å være til salgs for samme pris i Norge. Men - du får sette det på kvoten over gode opplevelser…

Ta med deg smaken av Spania hjem fra Spania. Foto: Odd Roar Lange

Ta med deg smaken av Spania hjem fra Spania. Foto: Odd Roar Lange

Luksus i byen

Dersom du ikke vil bo på en stor resort så kan du finne et veldig bra i den helt andre enden av volumskalaen. Bed & Chic i Las Palmas er virkelig stedet for deg som vil ha en personlig opplevelse på et herlig boutiquehotell. For her er det bare 12 rom og en helt unik atmosfære midt i Las Palmas. På kveldstid er det fabelaktig å ta et glass champagne på takterrassen. Deretter skal dere ta en tur til La Azotea de Benito bar. Be dem lage en av sine signaturdrinker - og kvelden er reddet.

Bonustipset

De gode opplevelsene i Fataga venter på deg. Foto: Odd Roar Lange

De gode opplevelsene i Fataga venter på deg. Foto: Odd Roar Lange

Ikke all luksus kan kjøpes for penger. Noen ganger det selve opplevelsen som utgjør den store forskjellen. Dersom du har tilbrakt de fleste dagene ved sjøen, bassenget og strendene så har jeg et godt tips til deg. Ta turen opp til verdensarvlandsbyen Fataga oppe i fjellene. Landsbyen ligger sør på øya og har rundt 400 fastboende. Velg en av de små restaurantene med utsikt over dalen - og ta deg tid til å snakke med noen av de som bor i Fataga. Det er dette som virkelig er luksus.