Nei, nei, nei! Dette skal aldri skje på et hotell

Men så skjedde det allikevel - utrolig nok

Scandic Hamar har gått på en real smell.                  Foto: Hotells hjemmeside

Scandic Hamar har gått på en real smell. Foto: Hotells hjemmeside

(ODD ROAR LANGE): Hotellgjestene blitt sendt ut av byen og omplassert på andre hoteller. Og kjøkkenet ble stengt med umiddelbar virkning-
Scandic Hamar måtte ty til kriseløsninger etter at Mattilsynet hadde vært på besøk. Onsdag 6. februar måtte Scandic Hamar, et av Hedmarks største hoteller, stenge både hovedkjøkkenet og et mindre kjøkken med umiddelbar virkning, skriver Godt.no og flere andre medier.

Alvorlig svikt

Skjermbilde 2019-02-07 15.03.33.png

 Mattilsynet vurderer regelbruddet som svært alvorlig for mattryggheten og har fattet vedtak uten forhåndsvarsel for å sikre umiddelbar gjennomføring av vedtaket. 
Det er bortimot utrolig at et kjent hotell med en erfaren ledelse utsetter gjestene for slike situasjoner.

«Årsak til stenging er at det ble avdekket svært mangelfull kompetanse om renhold og hvordan hindre at mat forurenses. Det ble vurdert som helsefarlig å spise mat produsert på kjøkkenet», skriver Siv Jorunn Nordlund, seksjonssjef i Mattilsynet, i en mail til Godt.

Dette slo de ned på

• Gjennomgående urene overflater og urent utstyr på kjøkkenet. Det var også svært slitt og defekt utstyr på kjøkkenet.

• Det var ikke rent på kjøkkenet og vi så at det var manglende kunnskap om hvordan det skal vaskes slik at det blir rent og hygienisk.

• Det var blodsøl på gulvet i heisen. Heisen ble spylt og vannet ble dratt inn på kjøkkengulvet med en nal. I kjelleren ved/i heisen var det spor av at det har rent vann nedover.

• Kokketøy som ble oppgitt som rent lå lagret i synlig urene kasser utenfor garderoben.

• Det var matrester i beholdere på kjøkkenet, og det var ikke rent i og på utstyr.

• Mat fra buffeten sto uten kjøring i minst 1,5 time etter innrydding. Det ble målt 41 grader i ris og 26 grader i kyllingklubber.

• I skuffer med utstyr er det bøss og urent belegg ved kantene. Det er rester av mat på noe av kjøkkenutstyret. Trillestativ med mat på kjølerommet har belegg av fett og bøss på skinnene og hjulgangene.

• Det er svarte flekker på tak og vegger i kjølerommet. Flere steder i kjøkkenet er det belegg med skitt, støv og fett på overflatene. Belegg på dørhåndtak til kjølerommet og fryserommet, og på stativene for søppelposer.

• Det er mat og utstyr i området der det er urent.

Les hele saken her

Hotellkjøkken stengt av Mattilsynet: Avdekket alvorlige brudd - Godt.no

Onsdag 6. februar måtte Scandic Hamar, et av Hedmarks største hoteller, stenge både hovedkjøkkenet og et mindre kjøkken med umiddelbar virkning. Mattilsynet vurderer regelbruddet som svært alvorlig for mattryggheten og har fattet vedtak uten forhåndsvarsel for å sikre umiddelbar gjennomføring av vedtaket.