Fisketuristene sørger for lang sommer i Norge

Fisketuristene sørger for lang sommer i Norge

Og nå ønsker de mer enn bare fulle frysere

  FISKEFERIE: Mange europeere har bestilt en hytteuke langs Norskekysten denne høsten. De fleste fisketuristene kommer fra Tyskland. (Foto: Novasol)

FISKEFERIE: Mange europeere har bestilt en hytteuke langs Norskekysten denne høsten. De fleste fisketuristene kommer fra Tyskland. (Foto: Novasol)

Norskekysten står høyt i kurs blant europeere som bruker ferien til å fiske. Mange av dem kommer de neste ukene, for høsten er høysesong.

Fisk og severdigheter

– Fisketurismen har fått økende omfang de senere årene, og bidrar sterkt til å forlenge sesongen for utleie av sjønære hytter, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol i Norge i en pressemelding.

Selskapet er Europas største utleier av ferieboliger. Den norske porteføljen er på rundt 1700 hytter, og disse ligger i år an til å bli besøkt av over 50000 turister. Etterspørselen etter hytter tilrettelagt for fisking har vært økende, og utgjør nå opp mot 40 prosent av bookingene.

Mange av turistene har gode kunnskaper både når det gjelder fisking, rensing og filetering, ifølge Henrik Johan Bådsvik, som driver utleie ved Ølensfjorden i Hordaland.

– Gjestene er gjerne ivrige etter å komme seg ut på sjøen, og ønsker informasjon om gode fiskeplasser og lokale forhold. Jeg er alltid selv til stede for å ta dem imot, og blir godt kjent med de som kommer fast. Noen har feriert her i mange år, sier Bådsvik.

Også utenom fisketurene er en stor andel av denne gruppen turister ivrige naturbrukere.

– Mange går turer i området, eller kjører et stykke for å besøke severdigheter eller gå ruter som byr på spesielle opplevelser. Ofte vil de dra til steder de har lest om på forhånd, som Preikestolen, Trolltunga og Folgefonna.

– Hobbyfiskerne er bevisste på hva de ønsker seg. De fleste velger hytter så nær sjøen som mulig, med kvaliteter som egen sløyeplass, stor fryseboks og gjerne båt. For slike hytter er bestillingene opp 30 prosent i år, sier Buen.

Fisketuristene kommer til langt ut i oktober. I år har Novasol et økende antall ankomster rundt midten av september.

Flest tyskere

Mer enn tre fjerdedeler av de fiskeinteresserte turistene er fra Tyskland.

– Men også nederlendere og dansker har i økende grad fattet interesse for denne ferieformen. Vi ser dessuten et potensial i flere europeiske land, og tror derfor dette markedet vil fortsette å øke på lengre sikt, sier Pia Buen.

Hordaland er det mest populære fylket blant hobbyfiskerne som leier hytte i Norge denne høsten. Deretter følger Sørlandskysten, Rogaland og Møre og Romsdal.

– En god del av fisketuristene kommer igjen år etter år. Samtidig kommer nye grupper til, ikke minst yngre mennesker. Også innslaget av kvinnelige hobbyfiskere ser ut til å øke.

 

 

Hva er det med denne Jugendfesten, egentlig?

Hva er det med denne Jugendfesten, egentlig?

Dette bør du vite om gin & tonic - før du reiser

Dette bør du vite om gin & tonic - før du reiser