OBS! Fjerner omstridt regel fra taxfreehandelen

OBS! Fjerner omstridt regel fra taxfreehandelen

Her er godt nytt for deg som reiser

(ODD ROAR LANGE): For tre år siden møtte jeg en fortvilet mann i sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Han hadde vært på reise i utlandet et par dager tidligere, ankommet landets hovedflyplass og deretter gått til taxfreebutikken for å kjøpe en lovlig kvote.
Deretter forlot han flyplassen med forseglet pose med innkjøpet trygt lagret før han tok turen til Lillestrøm for å besøk barn og barnebarn for helgen før han deretter reiste videre hjem til Trondheim på søndag kveld.

Feriesmellen

Jeg var på flyplassen den samme søndagen. Der mannen hadde sendt sin innsjekkete bagasjen avgårde og han tok med seg den fortsatt forseglede taxfreeposen til sikkerhetskontrollen. Hvor det var bok stopp for taxfreeposen. Skulle man ta med en slik gjennom kontrollen måtte man nemlig gjøre det innen 24 timer etter at kjøpet var foretatt og registrert på kvitteringen i posen.
Posen med innhold måtte han etterlate på flyplassen. Han er slett ikke alene om å ha gått på denne taxfreesmellen. Nå er den omstridte regelen fjernet.

Husk originalposen

Reglene endelig blitt endret. Nå kan du nemlig ta med en forseglet pose gjennom sikkerhetskontrollen selv om det er gått mer enn 24 timer siden ankomst. Det er ikke satt noen ny maksimalfrist, noe som betyr at du bare må sørge for at originalposen er inntakt.
Dette skriver luftfartstilsynet om endringen i reglene:
«Det er ikke lenger noen tidsfrist som passasjerene trenger å forholde seg til når det gjelder tax-free gjennom sikkerhetskontrollen. Så lenge posen er en «Security Tamper Evident Bag» som definert av ICAO og den er pakket på en lufthavn eller om bord i et luftfartøy har alderen ingen betydning. 
Securityregelverket har ingen begrensning i antall tax-free poser, men regelverket som Tollvesenet håndhever har begrensninger med tanke på hvor mye alkohol du får ta med uten å betale toll eller andre avgifter.»

Leste du dette?

Ut og fly? Lov meg at du ikke havner på denne lista

Ut og fly? Lov meg at du ikke havner på denne lista

Dette kartet viser deg de mest populære fotostedene akkurat nå

Dette kartet viser deg de mest populære fotostedene akkurat nå