De garanterer deg de billigste flybillettene

Og gir deg over 4000 kroner dersom prisene faller

IMG_9731.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Jakten på de billige flybillettene hardner til. Ikke bare for kjøperne, med også for de som skal selge dem. Og Google Flight vil gjerne være med i kampen. De går såpass hardt ut at de lover deg inntil 500 dollar tilbake på utvalgte flyruter. Dette gjelder i første omgang for flyreiser frem til 2. september 2019. Men det er slett ikke usannsynlig at de kommer med tilsvarende kampanjer også senere.
Også nettstedet Condé Nast Traveller har omtalt den nye tjenesten.

Skjermbilde 2019-08-15 09.50.10.png

Flypassasjerer opptrer gjerne som sitt egen reisebyrå, og de aller fleste bestiller i dag sine flybilletter via internett. Flyselskapenes nettsider viser prisene i dag og for tiden som kommer, men siden prisene kan komme til å endre seg stort. Dette er, enkelt forklart, basert på flyselskapets kunnskap og historikk sammen med etterspørselen på den aktuelle flyturen. Derfor lurer mange naturligvis på hvilke dag det lønner seg å bestille flybilletter, og ikke minst: Hvor lang tid før flyreisen lønner det seg å bestille.

Skjermbilde 2019-08-15 09.45.51.png

Derfor gjør de det

Google Flight vil inn på markedet med prisovervåkning, der du blir varslet dersom prisene går opp eller ned.
Men fra 8. august utvidet Google Flight tilbudet til også å gi bestillerne varsel om det forventes at prisene kan gå opp eller ned de kommende dagene.
Du får også et varsel på om prisen er under, midt i, eller over det som er vanlig for denne reisen.
Se etter badgen «Google Price Guarantee» hvis du skal søke via Google Flight. Det betyr nemlig at du får penger tilbake dersom prisene faller etter bestilling og før avreise. Prisfallet må være større enn 5 doller og inntil 500 dollar.
Du kan bruke søke- og bestillingsfunksjonen både via mobil/nettbrett. Eller du kan bruke det via PC/Mac. Min erfaring er at mobilappen er det enkleste.
Når Google Flight har funnet prisene for de foretrukne reisetidene så får du opp prisene hos ulike tilbydere. Her kan du få pris fra både flyselskapet direkte og fra eksterne søkemotorer.

Skjermbilde 2019-08-15 09.46.11.png

Reisetips

Alt for mange reisende ser kun på prisen når de skal bestille reise. Og glemmer å se på det med liten skrift. Og mange lar seg friste av søkemotorer som lokker med lave priser. Dersom du søker på «billige flybilletter» på Google vil de øverste svarene du får få opp, være firma som har betalt for å ligge øverst, ikke fordi at de faktisk er billig. La deg ikke blende av at billettformidlere frister det med svært billige billetter. Det kan bli dyrt allikevel. Gjerne fordi det legges til gebyr etter gebyr under selve bestillingen.
Og for veldig mange vil det være absolutt tryggest å bestille flybilletter direkte hos flyselskapet og ikke via eksterne søkemotorer.
Jeg har tidligere advart mot blant annet Bravofly som er blant verstinger når det gjelder å lure kunder til å betale for tjenester de ellers ville fått gratis, og som er riktig dårlige når det gjelder å hjelpe kunder som har spørsmål eller ønsker endringer. Det er ingen andre selskaper jeg får flere negative tilbakemeldinger på enn nettopp Bravofly. Styr unna!

Dersom du vil vite mer om den beste dagen for å bestille flybilletter, les gjerne dette:

Den beste dagen å kjøpe billige flybilletter er ... - The Travel Inspector

Dette bør du vite før du bestiller din neste flybillett