Så lenge må du vente på nytt pass og id-kort

Og dette er årsaken - enda en gang

Skjermbilde 2019-08-15 11.14.48.png

(ODD ROAR LANGE): Fremdriften med innføring av nye pass og id-kort er i rute, opplyste Politidirektoratet til Thetravelinspector.no i slutten av juni. Nå viser det seg at det er fullstendig feil. For nå kan Aftenposten avsløre at innføringen av nye pass og id-kort, som skulle gjøre svindlerhverdagen mye vanskeligere for uærlige personer, er utsatt. Og det skjer for sjuende gang.
Prosessen med å innføre nasjonale ID-kort ble startet av Justistministeren for 12 år siden.
Og politiet satset alt på at de skulle være klare i 2020. Nå ser også dette ut til å ryke, i følge Aftenposten

Nå må du vente

Samtidig har de halvert antall politistasjoner og lensmannskontor som kan ta i mot passbestillinger. Og enkelte passøkere må derfor reise langt for i det hele tatt å få bestilt nytt pass.
Dersom passet ditt utløper i løpet av første halvår 2020 er det stor sannsynlighet for at du må bestille det «gamle passet» og ikke får det nye uten at du bestiller og betaler for dette når det kommer.
De gamle passene vil fortsatt ha 10 års gyldighet. Du kan naturligvis bestille et nytt nasjonalt-ID-kort og samtidig beholde det gamle passet ditt. ID-kortet vil kunne brukes når du reiser i mellom land som er med i Schengenavtalen.

Kan vi stole på dette?

En ny oppdatert gjennomføringsplan gikk ut på at nye pass skulle komme i oktober 2019 og nye ID-kort i januar 2020. Nå er innføringen forsinket til tidligst september 2020.
«Programmet ligger nå totalt sett 17 prosent etter plan fra 2. juli 2018», heter det i den siste prosjektrapporten.

Les mer om pass her