Kjenner du dresscoden på høstens mest populære golfbaner?

Slik forbereder du deg til golfturen - og hit bør du reise

Hvor vil du dra på golfferie i høst?

Hvor vil du dra på golfferie i høst?

(ODD ROAR LANGE): Mens høststormene og regnet preger hverdagene i Norge er det dessverre slutt på den hjemlige golfsesongen for mange. Men samtidig starter den kanskje mest populære delen av golfsesongen – høsten. Fordi du kan kombinere golfinteressen med reiseglede.
Mange booker i disse dager en langhelg ved golfbaner i Europa. Solrike kyster i Spania og Portugal er på topp sammen Skotland og Irland, mens London og Roma overrasker mange med å bli stadig mer populære golfdestinasjoner.
Her er SAS-passasjerenes toppliste i høst, basert på intervju med reisende som jar sjekket inn golfbag:

1. Malaga, Spania

Få steder ligger golfbanene så tett som langs den andalusiske kystlinjen, Costa del sol, også kjent som golfkysten. Her er en overflod av tilbud og golf på toppbaner kombineres med strandliv og eksklusivt natteliv. Godt og vel 50 minutter fra flyplassen i Malaga finner du Real Club de Golf Las Brisas og Alferini Golf, som begge er nominert til Spanias beste golfbaner i World Golf Awards 2019.

2. Faro, Portugal

Det er ikke uvanlig at Algarvekysten i Portugal omtales som den ultimative golfdestinasjonen. Proffer og amatører fra hele verden blir fristet av det milde klimaet med mange soltimer som gjør det mulig å spille golf året rundt. Utover golf i verdensklasse, vakre kyster og pittoreske byer tilbyr også stedet et godt utvalg av kulturelle aktiviteter og gastronomiske opplevelser. Tre av de beste golfbanene er: Monte Rei, The Old Course GC – Dom Pedro og Quinta do Lago.

3. Alicante, Spania

Her kan du kombinere golf med byens store tilbud av fornøyelser og solrike strender. Stedet har fine golfresorter med velpleide baner for både barnefamilen og kameratgjengen. Blant de beste resortene er Alenda Golf, Font del Llop Golf Resort og Los Colinas Golf & Country Club.

4. Edinburgh, Skottland

Spill på tradisjonsrike linksbaner i golfens moderland og opplev den sjarmerende, historiske byen Edinburgh. Her spilles det ikke bare om æren – den som vinner runden kan også vinne en flaske whiskey. Gå ikke glipp av sjansen til å spille på for eksempel Carnoustie og Glen Eagles eller golfbanan Old Course – St. Andrews, med aner fra 1500-tallet og verdens beste golfbane iht. World Golf Awards 2018.

5. Palma, Spania

Med 300 soldager i året er Mallorca en sikker golfdestinasjon. I Palma finner du vakre middelaldergater, pulserende natteliv og kan bade i det turkise Middelhavet. Bare noen få minutter utenfor byen finner du den populære golfbanen, Son Quint og Son Vida, som er Mallorcas eldste. Lei en bil og besøk øyas nordøstre side for å spille på baner som Alcanada og Canyamel med sin uslåelige utsikt over Middelhavet.

6. Dublin, Irland

Irlands hovedstad er flere ganger kåret til en av verdens fremste golfdestinasjoner. Her er mesterskapsbaner på golfresorter som K Club og et enormt utvalg av kulturelle og gastronomiske opplevelser. På vestkysten finner du klassiske baner som Bullybanion, Trailee og Waterville. Gå ikke glipp av Royal Dublin, en av Irlands eldste baner.

Ta gjerne med deg barna på golfferie. Husk å bestille tidlig dersom du må reise i skoleferien.

Ta gjerne med deg barna på golfferie. Husk å bestille tidlig dersom du må reise i skoleferien.

Her er flere populære reisemål

• London, England
England er landet som har flest golfbaner i Europa. London med omegn tilbyr et stort utvalg av landets 1 849 baner. Opplev hovedstaden fra greenen på eksklusive baner som Walton Heath, The Grove og Wentworth. London er så mye mer enn dobbeltdekkere, musikaler og Oxford Street – byen er definitivt også en golfhovedstad.

• Roma, Italia
Sesongen er lang, maten er uovertruffen og severdighetene finnes i hopetall. Italias hovedstad er en ukjent golfperle som tilbyr baner i verdensklasse. En time nord for Roma ligger Golf Nazionale, en av landets beste baner. Foretrekker du å spille nærme sentrum kan du reise til Club Golf Parco de’Medici, kun 25 minutters bussreise unna bykjernen.

Slik forbereder du deg til golfturen

Dyvåte golfklær i restauranten går fint, men jeans, uansett hvor eksklusive de er, kan nekte deg adgang. Her deler SAS Crew sine fem beste tips for en vellykket golfferie:

1. Kjenn dresscoden

Spiller du i shorts? Da bør du vite at i Spania er det viktig at du putter skjorten på innsiden. I Storbritannia er det strengere. Kommer du i shorts på golfbanen der, er det viktig at de er knelange og matcher strømpene dine! Også i klubbhusene er kleskodene viktig og jeans er sjeldent akseptert.

2. Golfbil eller ikke?

Å kunne å ta en golfbil på en runde er langt ifra selvsagt i Europa. Legeattest kan kreves, og du må kanskje overlate rattet til en caddie som kjører. I USA kan det være akkurat det motsatte, og du må leie en bil. I Asia er det ofte caddie og golfbil som gjelder. Og glem ikke å sjekke om det er vanlig å tipse caddien der du skal spille.

3. Trekk lodd om en spillerunde
Old Course i St. Andrews regjerer på mange golfspilleres bucketliste. Her må man vanligvis bestille plass lang tid i forveien. Men du har også to andre raskere muligheter: Å delta i det daglige lotteriet ”Ballott”, som gir mulighet for å spille to dager senere eller å dukke opp ved første tee om morgenen kl 06.30 for få en ledig plass. Du må nok regne med kø her også. Iblant kommer golfentusiastene midt på natten og sover utenfor døren.

4. Slå opp handikapgrensen
Det er ikke helt uvanlig at baner utenlands har strengere handikapgrenser enn hva vi er vant til her hjemme. Grensene kan også være forskjellige for menn og kvinner. For herrer er en vanlig grense 28, mens det på samme bane kan være en grense på 36 for kvinner. Slå opp hva som gjelder på akkurat ditt reisemål.

5. Egen golfbag eller leie?
Det blir mer og mer vanlig å leie køller på stedet, men mange foretrekker sitt eget golfsett. Betalingen for å sjekke inn golfbagen varierer, fra spesialbagasje er inkludert, til at golfbagen regnes som vanlig bagasje eller at det skal betales et tillegg. Glem ikke å undersøke om du må registrere bagen allerede ved booking!

Del dine tips: Har du tips til baner som nordmenn bør prøve, eller vet du om baner de bør styre unna? Slriv gjerne ditt tips i kommentarfeltet

Få unike reisetips fra Thetravelinspector på Instagram