De vil redde strandede flyplassasjerer

Er du strandet med en flybillett fra dette selskapet?

6473439.jpg

(ODD ROAR LANGE): Det islandske flyselskapet Wow Air opplyser at den siste redningsaksjonen mislyktes og at de har innstilt alle flygninger. Mange passasjerer er dermed strandet. Selskapet sa tidligere denne uka at de var i siste fase med en ny emisjon som skulle skaffe fersk kapital, og at alle flygninger i mellomtiden var innstilt. Etter hvert bekreftet de at forsøket på å redde selskapet ikke lyktes. Dermed går det mot konkurs.
Og nå passasjerene reddes av flyselskapet som for få dager siden takket nei til å kjøpe Wow-air, Icelandair.

Ingen flere fly på vingene

Passasjerer som er rammet, er informert om at det ikke blir flere flygninger. De anbefales å se etter seter med andre flyselskap. Flere flygninger er kansellert de siste dagene, men torsdag ble alle lavprisselskapets elleve fly satt på bakken av leasingselskapene på grunn av manglende betaling. Ett av dem står på Kastrup i København.
Selskapet, som siden 2012 har spesialisert seg på billige flygninger mellom Nord-.Europa og en rekke destinasjoner i USA, og står for en tredel av alle passasjerer til Island, har slitt i flere år.

Mulig kjøper redder passasjerene

Icelandair har to ganger vært inne som mulig kjøper, men begge gangene, senest sist søndag, er fusjonen gått i vasken. Også det amerikanske fondet Indigo Partners meldte sin interesse, men i forrige uke trakk de seg, skriver NTB.
Flyselskapet er det siste i en rekke med mindre og mellomstore europeiske flyselskap som har gått under den siste tiden, blant dem Flybmi (British Midland), Germania, Primera Air og Air-Berlin.
Som følge av WOW-luftens driftsstans har Icelandair satt opp nedsatte prisen på fybilletter for strandede passasjerer på vei til eller fra Island. Eller passasjerer som skal bruke Island som mellomlanding.

«Disse prisene vil kun være tilgjengelig for passasjerer som allerede har startet reisen, og har en returbillett med Wow Air mellom 28. mars og 11. april 2019. Prisene er avhengig av tilgjengelighet», skriver Icelandair.
Les mer om det her.