Nytt om UDs reiseinformasjon til nordmenn

Advarer mot ustabile forhold i dette landet

myanmar.jpg

(ODD ROAR LANGE): Utenriksdepartementet har sendt ut denne nyhetsmeldingen:
Det har versert rykter i media og sosiale medier om et angivelig bombeangrep mot Naypidaw i Myanmar (tidligere Burma) enten 16. september, 26. september, 16. oktober eller 26. oktober.
Denne informasjonen er ikke bekreftet. Det er flere konfliktområder i Myanmar hvor sikkerhetssituasjonen er meget ustabil, herunder i den nordlige del av Shan-staten, i Kachin og i store deler av delstaten Rakhine hvor det siden januar 2019 har vært kamphandlinger.
I august 2019 har det forekommet væpnede angrep i områder rundt Pyin Oo Lwin som ligger i Mandalay-regionen samt i Naung Cho i Nord-Shan. Jernbanen og enkelte veier er stengte, og det er risiko for nye angrep.
Sikkerhetssituasjonen kan endres på kort varsel, og nødvendigheten av å reise til områder der voldshandlinger kan forekomme, bør overveies nøye. Reisende bør være aktsomme, sette seg godt inn i de lokale forhold for de aktuelle områdene de skal besøke, lytte til myanmarske myndigheter og ta nødvendige forholdsregler, skriver Utenriksdepartementet i en nyhetsmelding 1. oktober 2019.
Dersom du planlegger en utenlandsreise så bør du registrere deg gratis via denne siden uansett hvilket land du reiser til.