De fineste opplevelsene er der du bor

Når de kortreiste opplevelsene gir langvarige minner

De god opplevelsene er sjelden mer enn en time fra der du bor. 

(ODD ROAR LANGE): Du kan reise langt og lenger enn langt For bare å oppdage hvor fint det er hjemme. Dersom du bor i Norge så er du heldig på så mange vis. Blant annet fordi det er tusenvis av flotte steder i Norge. Og noen av dem er akkurat der du er og der du bor.
Glem aldri at andre betaler tusenvis av kroner for å oppleve det du finner like ved der du bor. Og du kan oppleve det så godt som gratis. Kanskje helt gratis, til og med.

Kortreist

Jeg er også heldig. Som bor der jeg bor. På Nordvestlandet med alle de fantastiske mulighetene. Der øya Håholmen ved Hustadvika, mellom Molde og Kristiansund, er blitt en av regionens aller mest spennende og flotte reisemål. En knapp times kjøring fra Molde, parkering ved godt opparbeidede parkeringsplasser - og en fin båttur med vikingskip ut til øya. Turen koster 80 kroner per voksen t/r. 
Ved Håholmen Havstuer kan du velge bare å ta en rusletur, gå på kafe på Silver Bell Kro, eller spise middag i restauranten. Og dersom man vil ta det enda litt ekstra - så tar man en overnatting eller to.
Håholmen er en ev de fineste stedene jeg vet om. Neste gang vil jeg være der og se sola gå ned i havet, høre måkeskrikene fra naboøya, høre grågåsa i plog på veg sørover, hilse på båtfolk som kommer til gjestehavna, bade i havet, drikke morgenkaffe når dagen gryr.
Jeg vil være der minst i ett døgn.

Se bildene fra Håholmenturen

Det er mer enn tanken som teller

Denne søndagsturen inneholdt ingen overnatting for oss. Bare en kopp kaffe på brygga, en kort prat med andre besøkende og med vertskapet. Og en fin tur frem og tilbake. Det er ikke så mye som skal til. For det er allikevel slik vi skaper minner til å leve lenge på. 
Som får pusten og pulsen til å senke frekvens. Og det travle livet til å slakke litt på farten.
Jeg trenger det i blant. Og det gjør du også.
De fleste jeg kjenner tenker ofte på turer de gjerne skulle ha tatt i sitt nærmiljø. For de fleste av dem blir det med tanken, og med en konklusjon om at «jeg tar turen senere». For når tingene er så nære så er de så lette å skyve frem i tid. 
Derfor er det mer enn tanken som teller. Handling og gjennomføringsevne er undervurdert. 
Derfor - sett av litt tid der du bor. Tenk deg ut et sted du gjerne vil besøke. Enten for første gang, eller for å gjenoppleve. Gjør det enkelt. For til sjuende og sist handler det bare om dét: Å gjøre det.

PS: Vil du vite mer om Håholmen så finner du det her