Denne restauranten har mord på menyen

Og du kan være med på dramatikken, hvis du tør

Drama på menyen i Kristiansund. Foto: Smia Fiskerestaurant

(ODD ROAR LANGE): Ønsker du mer spenning under middagen? Da bør du ta turen til Smia Fiskerestaurant i Kristiansund fredag 10. november. Nå setter nemlig innehaverne Stian Røsand og Olav Kåre Jørgensen, mord og mysterier på menyen

— Nordmenn er storforbrukere av krim, både på tv og i bokform, og lite er vel bedre enn et saftig mordmysterie når mørket setter inn, mener de to.
— I England er mordmysterier servert i restauranter og barer blitt kjempepopulært, og etter hvert har underholdningsformen også fått litt fotfeste i Norge.  Kvelden på Smia er et samarbeid mellom fiskerestauranten og Eva Gikling, som skriver og produserer mordmysterier.

Olav Kåre Jørgensen, Eva Gikling og Stian Røsand. Foto: Smia

Skummel drøm

—Å få til mordmysteriekvelder på Smia, har vært et mål lenge, så dette skal bli veldig gøy. Smia har en helt fantastisk atmosfære og er som skapt for denne typen arrangement, sier Gikling.

Men hva er en mordmysteriekveld? Og hvem kan dette passe for?

— En mordmysterieaften, er litt som å havne i en episode av Poirot eller Miss Marple. Rammen er at alle deltakerne er gjester i et middagsselskap. Noen får tildelt en rolle når de kommer, i tillegg er det skuespillere tilstede som spiller sine roller. Underveis i middagsselskapet skjer det naturligvis et mord eller to, og da er det opp til publikum å løse mordgåten og finne morder og motiv gjennom å avdekke mest mulig om de ulike karakterene og deres forbindelser, forklarer Gikling, som har skrevet og produsert slike arrangement i tre år.

I trygge hender

— For å arrangere en slik kveld, er man avhengig av forhåndspåmelding og det er snakk et begrenset antall plasser. Både mat og underholdning selges som en felles pakke, og den som ønsker å booke seg inn oppfordres om å være tidlig ute, skriver Smia Restaurant i en pressemelding.
Mord og middag: kr. 695,-
Mord, middag og drikkepakke: kr. 995,-

— Her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, erklærer trioen bak arrangementet.
Og om man må være forberedt på det meste når det gjelder underholdningen, er maten i de tryggeste hender.
— Maten blir ikke et mysterium, men her skal vi sette sammen en veldig god meny til gjestene. Det blir i alle fall 4 retter, hvis ingen tar livet av kokken da, sier smedene og ler.

Vil du bestille plass eller vite mer? Du finner det her.