Feriedager til gode? Kom deg til Molde med én gang

Det brygger opp til storfest. Du bør være der

Folkefest i sommersol i Alexandraparken under gratiskonsertene. Foto: Odd Roar Lange

Folkefest i sommersol i Alexandraparken under gratiskonsertene. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Hva er likheten mellom svenske Båstad, danske Skagen og norske Molde?
Svar: Alle steder er sommerferiefavoritter i uke 29. Mens svenskene lokker med tennis og champagne, og danskene med kjendisuke for rike og berømte københavnere så er det musikk, trivsel, hygge og glede som preger Molde.
For når Molde International Jazzfestival i 2019 arrangeres for 59. gang på rad så er det et tegn på en meget imponerende overlevelsesevne og evne til utvikling.

De fleste festivalarrangører ville gitt opp for lenge siden. Både fordi det er vanskelig å få inntektene til å gi hyggelig lesning i årsberetningen, til å utvikle festivalen i riktige retninger. Og ikke minst å finne den riktige sammensetningen av artister som tilfredsstiller både et kresent jazzpublikum og en krevende ikke-spesielt-jazzinteressert-publikum, som tilbys sommerfestivaler i alle himmelretninger.
Det ville naturligvis ikke vært noen stor kunst å fortsatt hente de største verdensstjernene til Molde dersom man har utømmelig konto og en gedigen konsertarena.
Moldejazz har ingen av delene til disposisjon, men har i stedet skaffet seg et fabelaktig rykte og en energisk og dyktig stab, hundrevis av frivillige og et enormt kontaktnett over hele verden.

Marcus Miller - et fyrverkeri av en jazzmusiker. Foto: Moldejazz

Marcus Miller - et fyrverkeri av en jazzmusiker. Foto: Moldejazz

Imponerende

Når jazzfestivalen i Molde arrangeres for 60. gang neste år (uke 29 selvsagt) - så er det på tross av mange dystre spådommer opp gjennom årene. Det har vært mange tøffe tak og søvnløse netter for festivalledelsen.
Det er mange grunner til å ta av seg hatten for innsatsen og resultatet.
Festivalens evne til å fornye seg samtidig som de har beholdt sjelen, kombinert med musikalsk og kunstnerisk spennvidde er intet mindre enn imponerende.
Og for innbyggerne i Molde er festivalen blitt en av byens store stolthet. Det er det god grunn til. Og de vil gjerne dele stoltheten og gleden - med så mange som mulig.

Hva er det som lokker?

Noen gledet seg aller mest til årets konserter med Marcus Miller, Melody Gardot eller domkirkekonserten med Take 6 .

Se flere bilder under (klikk på bildet for større format) - foto: Synne Aarø Lange

Mens andre satser på høy puls og heftige rytmer i byparken Alexandraparken. Størst publikumsantall blir det naturlig nok på Romsdalsmuseet når Madrugada (med Ane Brun), Gåte og Luke Elliot spiller torsdag kveld og Lil Halima, Dagny og Highasakite spiller fredag.
Til begge disse storkonsertene er det ledige billetter.
Har du ferie eller fridager til gode: Kom deg til Molde og få med deg de siste dagene av Molde International Jazzfestival 2019.
Det kommer du ikke til å angre på.

Selv været spiller på Moldejazz sin side når festivalen går inn i siste halvdel 2019.

Selv været spiller på Moldejazz sin side når festivalen går inn i siste halvdel 2019.


La meg avslutningsvis nevne at det både er gateparade klokka 11.30 hver dag, samt en rekke gratiskonserter i Alexandraparken på dagtid.
Og når du først er i Molde: Ikke glem å ta en båttur over til sommerøya Hjertøya, ta en tur i Jo Nesbøs fotspor eller ta en fjelltur til Romsdalens ukjente Trolltunge.
Og: husk å sette av uke 29 til et besøk til Moldejazz også neste år.

Programmet er naturligvis ikke klart ennå. Men kjenner jeg Moldefestivalen rett, og det tror jeg at jeg gjør, så er det ingen grunn til å velge verken Båstad eller Skagen i uke 29 - 2020.
Da er det Moldejazz og Nordvestlandet som gjelder.

Katja Nielsen og Kristian Johannessen fikk god respons fra publikum da de underholdt i Alexandraparken.

Katja Nielsen og Kristian Johannessen fikk god respons fra publikum da de underholdt i Alexandraparken.

Vil du lese mer om det som skjer under Moldejazz?

Skjermbilde 2019-07-18 11.26.51.png