Så enkelt kan du bli kvitt flyskrekk

Trikset som avslører om det blir turbulens på flyturen

(ODD ROAR LANGE): Det er lett å spøke med for den som ikke plages av det. Men ingen spøk for dem som er rammet. Jeg snakker om flyskrekk. For noen er den sporadisk og utløses kun i spesielle tilfeller. For andre er den fullstendig lammende, og de blir heller hjemme enn å sette seg inn i et fly.
Noen synes at turbulens, og særlig den som kommer overraskende på, er vanskelig å takle. Og er du en av disse så skal du følge godt med nå. Det finnes nemlig veldig god hjelp å få.
Det kan være smart å velge fly som går tidlig på dagen fremfor sent på dagen, dersom du vil redusere risikoen for turbulens.
I tillegg er de smart å velge sete i fra midten og fremover i flyet. Rystelsene oppleves som sterkest bak i flyet.
Kanskje er ingen av disse tipsene nye for deg. Men her kommer et som du neppe har lest eller hørt om før.
Du kan nemlig finne ut, med stor sikkerhet, hvor og når turbulens vil oppstå på din flyreise.

Sjekk nettsiden

TEST: Fyll ut informasjonen på nettsiden turbli.com

Nettsiden turbli.com, som også brukes av kabinpersonale i en rekke flyselskap, kan gi deg god informasjon. Her skriver du inn flyplassen du skal reise fra og deretter flyplassen du skal lande ved. Deretter velger du reisedato og hvilken flight du skal reise med. Deretter vil du få frem nøyaktig informasjon om forventet turbulens på flyturen. Prøv selv neste gang du skal ut og fly så skal at dette virker.
Som med all værvarsling er den mest nøyaktig jo kortere tid det er fra innhenting av data til reisen foretas. Du bør derfor sjekke turbli.com tett opp mot din avreise.

RESULTATET: Slik ser det ut når resultatet for den aktuelle flyturen er klart.

Vær klar over at turbulens bare i ekstremt få tilfeller er farlig. Et smart tips er å alltid bruke setebelte så lenge du sitter i setet under flyturen. Og, dersom du vet at de blir mye turbulens under flyturen så skal du kanskje takke nei til te eller kaffe…
Ønsker du på skaffe deg mer kunnskap om turbulens, så bør du lese denne artikkelen fra Widerøe.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.