Nei, helårsforsikringen din gjelder ikke for ett helt år

Slik blir du lurt av forsikringsselskapene når du kjøper reiseforsikring

(Odd Roar Lange): Har du noen gang hørt om helårs bilforsikring? Eller helårs villaforsikring. Neppe. Til tross for at forsikringen faktisk gjelder for hele året. Du tar den i bruk 1. januar og den varer til 31.12. 
Eventuelt - ett år fra den datoen du starter avtalen med forsikringsselskapet.

Når det gjelder reiseforsikring - som er den eneste de omtaler som helårsforsikring - så er den paradoksalt ikke dekkende for et helt år med reise. 

Så lenge gjelder den

Den gjelder i 30, 45 eller 60 dager fra den datoen du starter reisen. I noen få tilfeller gjelder den for 75 dager. Og mange kredittkortselskap har hele 90 dagers dekning, men noe dårligere dekningsgrad når det gjelder tapt reisegods mm.

Dersom du betaler en reise med kredittkort vil den ofte også inneholde en reiseforsikring. Men også her er det en fallgrube. Og den dukker opp hvis du kjøpe bare utreise, og skal bestemme hjemreisen senere. Da må du være klar over at du vanligvis er reiseforsikret bare i 30 dager fra utreisen.

Trodde barna var forsikret?

Har du barn som er over 20 år og som du tror er dekket av din reiseforsikring?
Da kan dere komme til å gå på en smell. For selv om din innboforsikring også dekker barn (som har samme folkeregister-adresse som deg) også når de har flyttet på hybel, så gjelder ikke dette for reiseforsikringen. Les mer om dette her.
Jeg mener at forsikringselskapene burde vært flinkere å varsle kundene om dette.

Trodde du at forsikringen din gjelder når du er over 70 år? Det er ikke sikkert at den gjør det. Les mer om dette her, og sjekk for all del vilkårene for din forsikringsavtale.

Eller tror du at reiseforsikringen automatisk er en avbestillingsforsikring? Det er den ikke. Les mer om dette her

Helårsforsikring er et uttrykk som snarest bør ut av ordlista til forsikringsselskapene så lenge den ikke dekker reise som varer et år. 
Fordelen med en forsikring som gjelder alle dagene i året er at den dekker uhell som skjer så snart du er ute av hjemmet. Det trenger altså ikke være en langtur.