Nå kan du bli en fjernkontroll-turist på Færøyene

Slik blir du en aktiv turist hjemmefra

(ODD ROAR LANGE): For noen få uker siden sendte turistkontoret på øygruppa Færøyene ut beskjed om at de ikke ønsket besøk av noen turister. De var, som mange andre sårbare samfunn, veldig redde for koronavirusutbruddet. Og med en klok håndtering av situasjonen, blant annet ved å stenge de 18 øyene for besøk av turister, kunne de holde situasjonen under kontroll.
De har brukt tiden smart. For nå kommer det offisielle turistkontoret, Visit Faroe Island, med en genial kampanje:

Bli med til Færøyene

De inviterer turister til å besøke øya via en facebook-kanal. Her vil de treffe en person som har et goprokamera på en gul hjelm. Gjesten kan logge seg inn via smart-telefonen og bruke denne som en fjernkontroll. Og i ett minutt kan hver gjest få styre hvor personen skal gå. Det kan være rett frem, til høyre eller til venstre. Eller foreta et lite hopp. Litt som en supermario-figur.
Hver tur tar minst én time, og og skjer på ulike steder på Færøyene.

Noen ganger vil personen med kamera være ombord i et helikopter, og da er det du som styrer helikopteret i ett minutt. Eller du kan gjøre det samme når hjelmkamera-bæreren kjører ut med båt. Via Facebook får du vite hvor personen er neste gang og når du skal logge deg på for å se. Det er rett og slett fabelaktig. Se bare selv.
Du kan lese mer om kampanjen og Færøyene her.