Slik får du større hotellrom helt gratis

Et enkelt spørsmål er nok

Ønsker du et litt spørre rom neste gang?                                 Foto: Odd Roar Lange

Ønsker du et litt spørre rom neste gang? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Å få et stort og fint hotellrom kan gjøre reiseopplevelsen enda bedre. Men de fleste ønsker ikke å betale ekstra for å få en hotellsuite. Da er det kjekt å vite dette:

De største rommene

Når hotell skal bygges så prøver man gjerne å få rommene så like så mulig for å kunne ta en felles pris for disse. Men arkitekten får gjerne et «problem» ved at det blir noen kvadratmeter «til overs». Disse brukes ved å gjøre hjørnerommene litt større enn de andre rommene. Men allikevel ikke store nok til å utnytte til en suite eller juniorsuite.

Dette skal du gjøre

Bruk gjerne søkemotorer som Hotels.com, Booking.com etc for å skaffe deg oversikt over hvilke hotell som finnes der du skal bo. Men når det kommer til bestillingen så skal du gjøre denne gjennom hotellets egen nettside. Dersom prisen her er høyere enn via søkemotorens side så skal du ringe til hotellet og spørre om hvilken pris du kan få. Fortell gjerne hvilken pris du fant via eksterne søkemotorer. Hotellene elsker kunder som bestiller direkte slik at de slipper å betale inntil 25 prosent provisjon til hotellromformidlerne. Og når de fordeler rommene til gjestene så prioriteres de som har bestilt direkte. Ta gjerne kontakt med hotellet dagen før ankomst og spør dem om du kan få et stille og fint hjørnerom.
Dersom du glemmer det, så kan du selvsagt spørre om et hjørnerom når du sjekker inn.