Hotelltest: Det glipper for Bergens stolthet

Det viktigste med hotellet er natten - synd det ble en dårlig en

Resepsjonsområdet på Grand Hotel Terminus. Foto: Odd Roar Lange

BERGEN (Odd Roar Lange): Vakrere enn noen sinne, lover nettsiden til et av bergens hotellstoltheter - Grand Hotel Terminus. Hotellet ligger svært godt plassert, 15 meter fra jernbanestasjonen, like ved Bybanen og Bystasjonen. I tillegg er det bare en kort rusletur langs Lille Lungegårdsvann før man er ved Torvalmenningen og Bryggen. Det er med andre ord ikke så mye å si på beliggenheten til hotellet som åpnet i 1928.
Upåklagelig er også de ansatte i resepsjonen - som gjør en upåklagelig jobb. De er smilende, de jobber raskt og effektivt og er hjelpsomme på mulige alle måter. Både ved innsjekk og utsjekken begynnelsen og slutten var egentlig det beste, mens det som er i midten glipper.

Jeg fikk rom 210, som absolutt når opp når det gjelder størrelsen. Men som bortsett fra størrelsen, dessverre blir en skuffelse.

I de fleste tilfeller er sengen det stedet man tilbringer flest timer i løpet av et hotellopphold. Det betyr at en god seng, en god dyne og en god pute er en rimelig verktøykasse for å lykkes med å gjøre gjeste fornøyd. Hvis man i tillegg har bra med kontakter/ladepunkter nær sengen så er man godt på vei til å få høy score på en hotelltest.
Dessverre svikter alt dette på Grand Hotel Terminus.
Harde og slitt hodeputer, og alt annet enn fluffy og lette dyner minner mer om gamle gjestedyner på hytta enn hva et godt og moderne «storbyhotell» skal by på. I tillegg manglet stormkroken som skulle sikre at verandadøra som var satt på gløtt ikke blåste opp på fullt gap i løpet av natta. Det lovet ikke så bra.

Hvor mange stilarter har de egentlig forsøkt å få inn i rom 210 på Grand Hotel Terminus?
Foto: Odd Roar Lange

Dystert

Allerede ved ankomst på rommet ante jeg uråd. En usjarmerende «hall» før jeg kommer inn på selve rommet som er møblert med skrivepult, dobbeltseng og en liggesofa. Det hviler en litt tung og dyster stemning. Og det er helt umulig å skjønne hva slags stil dette skal være. Fiskebeinsmøsteret på gulvet krasjer fullstendig med det stripete teppet. Og det blir et sammensurium av stiler som ikke henger sammen. Muligens var noe av dette tidsriktig i 1928, men ikke i dag.

Du skal være godt over middels interessert i sjakkrutet mosaikk for å trives på badet. Foto: Odd Roar Lange

Baderommet på rom 210 passer veldig muligens godt for sjakkinteresserte og passer overhodet ikke for epilektikere. Det flislagte svart/hvitt-badet kan muligens ha vært fancy da det var på interiørarkitektens tegnebrett. Det var ikke vellykket i virkeligheten.
Rommet hadde en såkalt connecting door til naborommet, slik at en gjest kan leie to sammenhengende rom. Ulempen, hvis disse dørene ikke er godt isolerte, er at lyden fra det ene rommet forplanter seg til det andre. Noe det gjør mellom rom 210 og naborommet. TV-lyden fra naboen var dessverre svært sjenerende. Det samme gjaldt basslyden fra underetasjen hvor det muligens kan ha vært et party denne kvelden?
Jeg pleier å sove svært godt på hotell. Også den første natten, slik jeg vet mange andre har problemer med. Natten på Grand Hotel Terminus ble dessverre av det mindre gode slaget.
Og det skyldes støy og en seng som ikke holder god standard. Det holder ikke for hotell som omtaler seg seg som stjernehotell.

Bra i baren 

Bar Amundsen (tidligere kjent som Terminus Whiskybar) har en solid samling med nettopp whisky.
Foto: Odd Roar Lang
e

Grand Hotel Terminus har en bar i første etasje, som får deg til å føle det som en reise tilbake i tid. Her hadde Roald Amundsen sin siste pressekonferanse før han satte kursen mot isødet i nord – og forsvant.
Hadde det sittet tre dresskledde og røykende menn på nabobordet så hadde jeg følt meg hensatt til en scene i tv-serien Mad Man. Her er det kjapp service og gode rutiner på å rydde. Bra.

Frokosten på Grand Hotel Terminus fortjener også et pluss. Godt utvalg, god plass til mange gjester samtidig og ekstra pluss for utvalget av økologiske produkter.
Hotellets frokostservering hadde løftet seg ytterligere dersom det var servering av kaffe og te ved bordene. Noe som bør være på plass på et hotell som ønsker å konkurrere med de beste.

Grand Hotel Terminus tilhører den familieeide hotellkjeden De Bergenske. Jeg har sansen for filosofien til kjeden, og hvordan de ønsker å utvikle seg i takt med tiden samtidig som de tar vare på historien. Det er synd de ikke klarer å dra med seg Grand Hotel Terminus i rett retning.
Hotellet blir slått ned i støvlene av søsterhotellet Bergen Børs. Du kan lese testen av Bergen Børs her.

En ikke alt for sterk 4-er

Grand Hotel Terminus
Zander Kaas gate 6
5015 BERGEN
Nettside
Vurdering: Terning 4
Hotellet ble testet i desember 2019.