Vil gjøre det skammelig med lange flyreiser

Kommer dette til å endre flyvanene dine?

Lange flyreiser er både populært - og upopulært. Hva synes du? Foto: Odd Roar Lange

Lange flyreiser er både populært - og upopulært. Hva synes du? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): De fleste er enige i at den økende flytrafikken, slik vi kjenner den i dag, ikke er bærekraftig hvis mange tenker på natur og klima. Flyselskapene har aldri brukt mer penger enn nå på å finne alternative drivstoffløsninger og mer klimavennlig drift. Men ikke alle synes det går fort nok. Og kanskje har de et poeng. Men noen går enda lengre. Og både på instagram og twitter brer bruken av emneordet #flyskam #flygskam og #flyshame om seg.

Tenk før du flyr

Den svenske instagramkontoen Aningslösa Influencers oppfordrer såkalte influensere om å tenke over hvilke konsekvenser deres flyreiser fører til av klimaavtrykk.
Kontoen har allerede (ved utgangen av februar 2019) fått nær 60 000 følgere. Og de ber også om å få tilsendt tips på gode og dårlige forbilder når det gjelder flyreiser.
Kritikken mot kontoen har vært sterk - fordi den beskyldes for å drive med uthenging av enkeltpersoner. Mens andre jubler over kreativiteten.

På kjendisjakt

Også internasjonale kjendiser merker trykket mot sine langreiser med fly. Og et av fokusområdene er å forsøke å få flere til å velge tog fremfor fly neste gang.
Og stadig flere twittermeldinger og kommentarer peker på vår samvittighet før vi skal velge reisemål.

Hva synes du?

Bør vi endre flyvanene våre umiddelbart? Eller er det ok så lenge «vi bruker bare de flyene som allerede flyr allikevel?»
Er #flyskam veien å gå, eller er skam et dårlig virkemiddel.? Jeg hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under artikkelen.