Hit skal nordmenn reise i vinter - hva er din favoritt?

Salget av vinterens feriereiser avslører nye reisetrender

Hvis du er «lei av strendene», ta en tur til Las Palmas - når du først er på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange

Hvis du er «lei av strendene», ta en tur til Las Palmas - når du først er på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Den svært varme og solrike norske 2018-sommeren førte til en elendig høst for charterselskapene. Salget av charterturer gikk meget trått og løsnet ikke før det nærmet seg vinter.
Men årets sommer, med variert og mer «normale« forhold har fått charterlysten tilbake på et mer vanlig nivå.
Nå har reisearrangøren Apollo plukket ut nordmenns reisefvoritter i vinter:

Skjermbilde 2019-09-06 09.04.32.png

- Salget av vinterens reiser ligger foreløpig på samme nivå som i fjor, men de siste ukene har trykket økt markant. I en reiseundersøkelse oppgir hele 64 prosent at de ikke har bestilt enda, men definitivt skal reise – så alt tyder på at det gode reiseåret vil fortsette, sier Beatriz Rivera, presseansvarlig i Apollo.
Kanariøyene er fortsatt vinterens mest populære reisemål, og foreløpig også de best solgte. Gran Canaria holder på førsteplassen, men det er Fuerteventura som øker mest – med hele 16 prosent sammenliknet med fjoråret.

Mange nordmenn ønsker å få litt varme i løpet av vinteren. Gran Canaria er den store favoritten. Foto: Odd Roar Lange

Mange nordmenn ønsker å få litt varme i løpet av vinteren. Gran Canaria er den store favoritten.
Foto: Odd Roar Lange

Gran Canaria

- Vi har rett og slett fått øynene mer opp for øyenes unike karakterer. Eksempelvis utmerker Fuerteventura seg i år som familiefavoritten blant Kanariøyene, mye takket være de langstrakte strendene, det store aktivitetstilbudet og Europas største sportsanlegg Playitas, sier Rivera.
Også på Gran Canaria oppdager stadig flere øyas mindre kjente og mer polerte sider. Trendy feriebyer som eksklusive Meloneras og idylliske Puerto de Mogán vokser, samtidig som storfavoritten utmerker seg blant fottur-, og andre friluftsentusiaster grunnet sin majestetiske natur.

Dra østover

7 av 10 oppgir sol og bad som hovedgrunn til å reise på vinteren. På en solid andreplass ligger ønsket om å oppleve noe helt annerledes og bli kjent med nye steder, kulturer og smaker. Derfor er Thailand reisemålet som øker aller mest. Salget hos reisearrangøren Apollo er langt over doblet mot fjoråret og allerede er snart halvparten av pakkereisene dit solgt. Også Emiratene utmerker seg på salgstoppen, med over 70 prosent økning de siste fire ukene sammenliknet med fjoråret.

Hvite stender, sol og varme. Akkurat det vi jakter på.     Foto: Odd Roar Lange

Hvite stender, sol og varme. Akkurat det vi jakter på. Foto: Odd Roar Lange

- Interessen rundt Thailand i år er enorm, vi har aldri hatt så fulle fly hit så tidlig. Direkteruten til Krabi går så det suser, men den største økningen er på ruten til Bangkok – hvor de fleste drar videre til Hua Hin og Koh Samui, sier Rivera.

Rivera tror årsakene til den økte interessen til mer «eksotiske» reisemål østover er mange, men trekker frem særlig to ting: Vår økende eventyrlyst på ferie og Apollos valg om å modernisere sine pakkereiser på vinteren.
- Å inngå strategiske samarbeid med flyselskap som Emirates, Qatar Airways og Thai Airways, åpnet ikke bare dørene for nye og spennende reisemål. Det gjorde også at vi kan tilby førsteklasses pakkereiser til noen av bransjens beste priser. Når det ikke koster mer å reise til Dubai enn til Kanariøyene, blir det for mange enklere å utvide horisontene litt, forklarer Rivera.

Barnefamilienes favoritt

Det er ikke bare på salgstoppene Emiratene utmerker seg, reisemålet er også barnefamilienes førstevalg i år. Hele 31 prosent av Apollos gjester dit er nemlig familier – over dobbelt så mange som til Gran Canaria.
- I Emiratene venter ikke bare unike opplevelser for hele familien, men også solgaranti og flotte strender. Legger du til kort reisevei og fantastiske hoteller, forstår jeg godt hvorfor familiene trekkes hit, smiler Rivera.
For de som må overtale tenåringen i hus til å bli med på vinterens familieferie, har hun også et helt spesielt tips: Velg et reisemål med et bredt spekter av muligheter.

Tenåringer til Egypt

- Ungdommer vil utforske, oppdage og oppleve! Det er ikke tilfeldig at Egypt er det reisemålet med flest tenåringer i reisefølget hos oss – her bor man utrolig bra med et krystallklart hav av muligheter rett utenfor døren. Dykking i verdensklasse, underverker og adrenalinrush på firhjuling? Ja, takk!
En annen ide er å bytte ut badeferien med en spennende storbytur. Hos Apollo trender både USAs østkyst og fascinerende Tokyo. Har man bare en helg til overs er klassikeren London vinterens mest populære by, etterfulgt av Roma og Gdansk.
Lurer du på hva som er vedens mest populære reisemål? Tripadvisor har nettopp laget denne oversikten.