Vil du ta denne fjellturen - uten å bevege deg fra stua?

Spennende reiselivsprosjekt lanseres i Nordfjord

Vakre Hornelen i Nordfjord. Alle foto: Sverre Hjørnevik

Vakre Hornelen i Nordfjord. Alle foto: Sverre Hjørnevik

Lørdag 7. september 2019 arrangerer reiselivsbedriften Knutholmen AS og Visit Nordfjord en unik fjelltur der du kan være med - uten å forlate stedet der du oppholder deg.
Hele Norges befolkning vil bli invitert inn til å delta på en arrangert vandretur fra Hunskår og til toppen av fjellet Hornelen.

Bli med eller bli hjemme

Man kan fysisk gå turen eller følge den live i ulike kanaler. Underveis vil de ulike sagna som fjellet er kjent for bli visualisert. En eventyrlig dag skal gjennomføres med stil. Kanskje man vil møte på en heks på vei til toppen?
Sammen med Telia og Hidden AS publiseres tre unike sagn fra Hornelen i appen «Hidden» denne dagen, slik at de yngste kan oppleve litt ekstra med teknologi og god dekning.

Skjermbilde 2019-09-07 kl. 07.50.47.png

Skuespilleren Toralv Maurstad skal selv sitte i et studio ved foten av fjellet og fortelle sagn og historier fra fjellet. Og Hornelen regnes, i følge ett av sagnene, som fjellet hvor heksene hviler seg på turen til Bloksberg.
Toralv Maurstad selv giftet seg på toppen av fjellet og har en unik tilknytning til Hornelen.
Klatreren Thorbjørn Ruud Hagen skal starte det hele ved å klatre opp Hornelen for å hedre sagnet om at Olav Trygvasson klatra opp og festa skjoldet sitt i fjellveggen.
Mens de to basehoppere Espen Fadnes og Even Flo hopper fra toppen av Hornelen, slik som det sies at heksene gjorde da de skulle til og fra Bloksberg.

For full musikk

Skjermbilde 2019-09-07 07.30.22.png

Hoppet vil bli gjennomført til levende felespill fra den kjente folkemusikeren og danseren Arne Sølvberg og musikken trollkjerringsflått frå Hornelen som avslutning.
Hele arrangementet/stuntet skal filmes med tre ulike kameraer og streames live. Dette for å gi alle i Norge muligheten til å «gå» den eventyrlige turen til toppen av Hornelen.
Produksjonsselskapet Vidsyn Media er ansvarlig for det tekniske og regi. Senere vil du kunne se en unik film som skal deles i arrangørenes sosiale kanaler: Visit Nordfjord, Fjordnorge, Visit Norway, Telia og Knutholmen.

Skjermbilde 2019-09-07 07.30.57.png

Du kan følge sendingen live lørdag 7. september fra klokka 08.30

Dato for turen: 7. september 2019
Turen starter frå Hunskår
Vanskegrad: Krevende
Lengde: Ca. 7 km
Høydemeter: 860 m
Registrering : kl. 08:30 - 10:00
Tur- og sendestart kl. 09:00
Heksefest på toppen kl. 13.30

Filmen skal vise en unik historiefortelling fra Europas høyeste sjøklippe, «Sagnfjellet Hornelen« - som ligger i Nordfjord, Norge.
(Forsidefoto: Sverre Hjørnevik)

Les også om dette spennende reiselivsprosjektet i Nordfjord:

Den utrolige skiulykken ble til spektakulær reisereklame - The Travel Inspector

Ikke gjør dette hjemme - gjør det heller i Nordfjord