Thon Hotel Opera - ikke noe å synge ut for

Hotelinsider: Beliggenheten og de ansatte leverer. Synd ikke resten av hotellet gjør det samme.

Her møter du på Thon Hotel Opera.                                                 Foto: Odd Roar Lange

Her møter du på Thon Hotel Opera.                                                 Foto: Odd Roar Lange

Thon Hotel Opera ligger svært bra til i Oslo. Helt inntil Oslo S, på sjøsiden, og  har  perfekt atkomst enten du kommer med tog, bil eller buss. Passasjerer med danskebåtene får en kort gåtur langs Havnelageret og Operaen. Men ikke verre enn at det lett tåles. Designmessig er hotellet - sett utenfra - tiltalende. Og når du kommer inn i hotellet finner du en fin og moderne lobby med en stor skranke med ansatte som kan bistå med inn- og utsjekking.

Min test av concierge-tjenesten ga også gode resultater. Dette er ansatte som ønsker at gjestene skal få et bra opphold. Og de yter mer enn jeg forventer.

Husk bonuskort

Rommet var forhåndsbestilt og -betalt via hotellets egen hjemmeside. Dette er billigst og gir deg bedre service. 
Jeg har tidligere anbefalt alle å skaffe seg hotellenes fordelskort. I Thon-kjeden betyr det at du allerede fra første overnatting tilbys en flaske vann og en avis. Enkle gleder for å gi følelsen av at du er ekstra velkommen.

Hotellet har små enkeltrom - og mener jeg virkelig *små*. Litt større dobbeltrom og ulike suiter. Har du klaustrofobi så må du be om noe annet enn de aller minste rommene. For alle andre, som bare skal ha en seng for natten, fungerer det ok.

Jakten på strøm

Renholdet er bra, sengetøyet er behagelig og lenestolen er god. Et gjengangerproblem på norske hotell er å finne nok kontaktpunkt (stikkontakter) for ladere. Det samme gjaldt rommet jeg fikk, men siden jeg alltid har med en skjøteledning med tre stikkontakter, så det løste seg.

Jeg klarte imidlertid ikke å reparere minibaren - som var strømløs. Lunken mineralvann eller øl er ikke min sterke side.
Derimot var det god stemning god service i lobbybaren. 

Lobbybaren ble en løsning når minibaren sviktet.                             Foto: Odd Roar Lange

Lobbybaren ble en løsning når minibaren sviktet.                             Foto: Odd Roar Lange

Thon Hotel Opera er ikke noe spennende hotell når det gjelder innvendig utseende etter at du har forlatt lobbyen. Snarere tvert i mot. Rom-etasjene er store, romslig og ellers et stort gjesp. Det er rett og slett kjønnsløst og uspennende. I motsetning til de ansatte på hotellet stikker det seg ikke ut på noen måte.
Mens de ansatte leverer godt humør, god service og det lille ekstra. Godt jobbet.

Røyk om natten

Natten på Thon Hotel Opera fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Fordi: med røykeloven i hånd må røykerne sendes utendørs. De henstilles til å velge takterrassen som omkranses av rom på tre sider. Se - eller hør - for deg, hvordan det er når en håndfull glade, høyrøstede røykere samles klokka 01.30 om natten. Da er det umulig å sove i sjette etasje.

De små rommene er ... små ... og billige.                                       Foto: Odd Roar Lange

De små rommene er ... små ... og billige.                                       Foto: Odd Roar Lange

Tips til hotellet: Lag en røykerløsning et annet sted som ikke forstyrrer nattesøvnen for andre.
Tips til gjesten: Be om et rom som ikke vender ut mot røyketerrassen.

Frokosten

Frokosten på Thon Hotel Opera har godt et rykte. Selv om selve frokostsalen er like kjedelig som resten av hotellet. Det var mange gjester på hotellet denne morgenen og dermed fullt ved frokosten. Dette løste de ansatte veldig bra. Etterfylling av mat og rydding ved bordene ble utført på et utmerket vis. Selv de som kom til frokosten 15 min før slutt fikk en fullverdig servering.
Men da den store kaffemaskinen som laget kaffe fra kvernede bønner havarerte ble det kø og trøbbel.  Kaffemaskinene som lager kaffe fra kapsler fikk virkelig kjørt seg. Her burde man ordnet opp med traktekaffe på større kanner. 
Et godt og velfungerende hotell må alltid ha backup-planene klare. Her sviktet de - til mange, ellers fornøyde, gjesters irritasjon.
 

THON HOTEL OPERA

Adresse: Dronning Eufemias gate 4, 0191 Oslo

Byggeår: 2001

Passer for: Familier, forretningsreisende, romantiske reiser


Testet: Enkeltrom for én person

Pris for oppholdet: 775 kroner

Terning: 4

Få med deg andre hotelltester: