Ikke er det Grand og ikke er det Comfort

Oslohotellet har alle forutsetning for å bli en suksess. Men det er best å finne et annet sted å bo.

Den beste opplevelsen var møtet med de ansatte. Resten var en nedtur. Foto: Odd Roar Lange

Det lovet så bra, med en perfekt beliggenhet inne i Østbanehallen ved Oslo sentralstasjon. Du kan gå tørrskodd fra flyet, via flytoget og direkte til hotellet. Og med et inngangsparti omkranset av dyre italienske viner så det bra ut. Men siden ble det mest bakrus.

Et kort opptur

La meg ta det positive først, for det blir snart plass til det negative: De som jobber i resepsjonen på Comfort Hotel Grand Central i Oslo gjør en veldig god jobb. De er serviceinnstilte, har god greie på hotellet og Oslo by, og de strekker seg langt for litt ekstra service.  

Men problemene for hotellet – eller strengt tatt gjesten – starter allerede ved innsjekkingen. Siden det er én person som skal ta hånd om både innsjekk, utsjekk og conciergetjestene hoper det seg raskt opp kø ved skranken. Etter en lang (eller kort) reise er tidkrevende innsjekkingskø ingen god start på et hotellopphold.

At man ikke får godkjent bonuspoeng ved oppholdet fordi oppholdet er kjøpt gjennom en hotellformidler er heller ikke positivt for en hotellkjede som ønsker lojale kunder.

Det lukter ikke bra

En stor seng og et kaldt rom. Det er det som venter. Foto: Odd Roar Lange

Utenfor rommet er det en illeluktende luft. Har noen kastet opp her?

Mens førsteinntrykket av rommet er bedre. Stort, lyst og luftig.

En nærmere kikk på rommet avslører imidlertid at man ikke skal la seg lure av et godt førsteinntrykk, for snart åpenbarer begredeligheten seg:

Dårlig renhold på badet, det er slått hull i veggen på rommet, dørstopper som henger og slenger og er i ferd med å løsne helt, en lenestol som er fin å se på men håpløs å sitte i. Løs gulvlist som får gulvet til å knirke som i en halvdårlig skrekkfilm.

 Og, det som senere skal vise seg å være enda verre: rommet har en varmeovn som ikke virker.

- Du finner en bryter på veggen, men jeg må dessverre beklage at det er et klimahotell og at varmeovnene virker ganske dårlig, opplyser kvinnen i resepsjonen.

- Den virker også ganske sakte, fortsetter hun.

Det virket ikke i løpet av mitt 18 timer lange opphold, så sakteer veldig dekkende.

Bruk hotellsafen

Jeg pleier aldri å la kamera, Mac, høretelefoner, pass og andre verdisaker ligge usikret på hotellrommet. Jeg bruker i det minste safen å rommet, men aller helst en safe i regi av skranken. Comfort Hotel Grand Central har ikke safe på rommet.

Derfor kurs mot de låsbare skapene ved resepsjonen.

- De virker dessverre ikke, opplyser den fortsatt hyggelige kvinnen i skranken. Hun har nettopp avsluttet en omfattende runde med Osloinformasjon til et canadisk par. Meget kunnskapsrik og god formidlingsevne.  Bra.

- Men jeg kan passe på tingene for deg, fortsetter hun.

Vi blir enig i at en oppbevaring i en plastpose på rommet bak skranken får holde.

Det gjør strengt tatt ikke dét. Men usikret oppbevaring på rommet virket enda mer utenkelig.

Det ble en kald natt på rommet, og oppholdet var alt annet enn Comfort og Grand. Selv om det er gratis kaffe og aviser i resepsjonen og internett med bra kapasitet.

En stor jobb venter

Jeg kunne ikke raskt nok få sjekket ut morgenen etter. Ut fra et kaldt rom, via en varm og illeluktende korridor (hvem var det som fant ut at et uhygiensk vegg-til-vegg-teppe med psykedelisk mønster var en god idé i gangene?)

Oppholdet ved Comfort Hotel Grand Central innfridde ikke forventningene. Hotellet trenger, dersom rom 321 er representativt, en kraftig oppgradering.

Jeg har dessverre bestilt overnatting på samme hotell også senere i vinter. Heldigvis er avbestilling gratis. 

Med mindre jeg skal benytte sjansen til å teste hotellet én gang til. 

Comfort Hotel Grand Central

Adresse: Jernbanetorget 1, Oslo

Byggeår: 2012

Testet: Dobbeltrom for én person

Pris for oppholdet: 1050 kr inkl frokost (Senere korrigert til 1313 inkl moms)

Terning: 2

 

Les mer: