Dette gjør Hurtigruten etter møbelslakt

Beskyldt for IKEA-kopi og hyttemøbler. Hva skjer med de siste to skipene?

Se bildegalleriet av MS Polarlys her.

De to første av i alt fire hurtigruteskip er ferdig ombygd. I tillegg kommer ombyggingen av ekspedisjonsskipet MS Spitsbergen. Og kritikken mot ombyggingen, etter at bildene fra skipene Polarlys og Kong Harald ble publisert, har vært massiv. På den største facebook-siden til venneforeningen for Hurtigruten har kritikken vært både hard og til dels på personnivå. Og noen ganger har det gått såpass hardt for seg at det har vært oppfordret til å dempe kritikken.

Anne Marit Bjørneflaten om bord i MS Kong Haralds nye lugarer.      Foto: Odd Roar Lange

Anne Marit Bjørneflaten om bord i MS Kong Haralds nye lugarer.      Foto: Odd Roar Lange

- Kommer dere til å gjøre endringer i ombyggingsplanene, kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten?
-Nei, vi følger de opprinnelige planene for ombyggingen.
-Betyr det at den massive kritikken og protestene ikke har gjort noen inntrykk?
-Vi har også fått svært mange gode tilbakemeldinger. Særlig fra dem som har reist med skipene. Det gjelder både lugarene og resten av skipene. De to neste skipene vil få omtrent samme uttrykk og utseende som de to første. Men det blir noen fargenyanser og noen individuelle tilpasninger, sier Bjørneflaten.

De gamle møblene på Hurtigruten ble omtalt som harrymøbler.

MS Nordkapp og MS Nordnorge er de to neste skipene som får ombygging og oppussing på verftet ved Fosen i Trøndelag. Dette skriver Hurtigruten om prosjektet.

Hva synes du om ombyggingen? Er det greit at de to siste ligner på de første, eller burde kritikerne bli hørt? Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet under.

Les også disse: