De beste tipsene om London - for deg som vil ha noe annet

bilde1.jpg

Jeg har testet Airbnb i København. Er det like bra i London?

Klart for en dag i London. . Foto: Odd Roar Lange

Bo hos andre

Det skal jeg snart finne ut av. I midten av desember reiser vil til London - og skal teste storbyens opplevelser. Det skal vi gjøre blant annet gjennom airbnb. der vi bor privat, hos noen som vil leie ut hele eller deler av deler av huset sitt. Og som samtidig deler sine beste reisetips. Jeg hørte om det, leste om det, og testet det. I København. Men er folk likedan i England?

Reisen starter tidligere ved at du etablerer kontakt med utleieren - og deler noen av dine ønsker for hva du vil oppleve. Og så får du kanskje reisetipsene du aldri i verden hadde klart å finne på egenhånd. Og i alle fall ikke i noen reiseguider.

Gode tips

30 prosent av dem som reiser med airbnb velger å bo sammen med utleiere. På den måten kommer man enda tettere på hverdagslivet og opplevelsene i landet man besøker

Sjefen for airbnb i Norden, Even Heggernes har valgt å ikke ha noe "eget hjem". Han velger heller å reise og å bo i airbnb-leiligheter rundt om i Europa for å vite hvordan ting fungerer til en hver tid.

Even Heggernes er norsk sjef for Airbnb. Han har bodd i flere airbnb-leiligheter enn de aller fleste. Foto:

Her er hans beste tips til deg som skal reise til London:

1. Airbnb har 20 000 utleieobjekt tilgjengelig i London, men noen er fullbooket. Det kan derfor være lurt å sjekke overnatting så fort som mulig etter at flybilletten er bestilt.

2. Bo i et av områdene av byen som ikke har så mange hotell. Rundt 90 prosent av hotellrommene er i London City. Men du kan få fantastiske opplevelser utenfor sentrum.

3. Send verten din dine spørsmål. Spør hva om nærområdet kan tilby av opplevelser. Bruk verten din som turistguide.

4. Benytt anledningen til å oppleve engelsk fotballkultur. Det er en kjempeopplevelse, også for dem som ikke er så glad i fotball. Få hjelp til å finne et spisested i nærheten av den stadion du skal besøke. Spis middag her, før eller etter kampen.

Klar for Londontur. Foto: Odd Roar Lange