Snekker Andersen og julenissens deilige revansje

Y24A5850.jpg

Kommer du ikke i julestemning etter dette møtet med Snekker Andersen og Julenissen så gjør du det aldri. Dette er årets førjulsgave!

Nissebarna og gamlefar. Det er klart for årets førjulsforestilling i Molde. Alle foto: Jakob Aarø Lange

I fjor valgte Teatret Vårt en opplesningsforestilling av Snekker Andersen og Julenissen. Jeg - og mange barn - syntes det fungerte dårlig og at det ble en bomtur. Regionsteatret med sin base i Molde lovet å komme med en full oppsetning i år. Og hvilken revansje det ble!

Snekker Andersen og Julenissen ved Teatret Vårt  - får terning 6.

Jeg har sett forestillingen idag 2. desember. Den andre i en lang rekke frem til jul. Og jeg hadde det kostelig fra begynnelse til slutt. Det samme hadde åpenbart de andre rundt meg. Spesielt den lille jenta på raden bak som innledet en særdeles sjarmerende samtale med snekker Andersen på scenene. Det var neste verd billetten alene :-)

Y24A5826

Snekker Andersen - Lars Sørbø - gjør en brilliant og troverdig jobb på scenen.

Teatret har gjort en glimrende jobb med kulisser, musikk og skuespillere. Og invitert inn 57 små og store elever fra Molde kulturskole som har øvd, øvd og øvd. Og som spiller sammen med de profesjonelle på scenen. Det fungerer som ei kule.

Forestillingen er tro mot manuset, men ispedd lokale variasjoner som får voksne til å humre.  Jeg har sett Snekker Andersen i en rekke ulike oppsetninger - og dette er antageligvis den eneste som er på samme nivå som Oslo Nye Teaters fra Trikkestallen i Oslo. Helt på toppen!

De gleder seg til jul

Forestillingen starter med musikk av bassist Steinar Raknes sammen med animasjoner av Andreas Paleologos. Med leveranser fra øverste hylle. Unger og voksne suges inn i Prøysens verden fra første sekund. Dette fungerer rett og slett perfekt i den lille teatersalen på Plassen. Med god lys, bra lys, effekter og animasjon som fungerer perfekt med Steinar Raknes´musikk. Og: skuespillere som åpenbart elsker det de presenterer.

Y24A5835

Dansere fra Molde kulturskole.

Så kommer sangerne, snekker Andersen (Lars Sørbø), julenissen (Wilhelm Støylen) og begges kone - Gøril Haukebø leverer stemningsfull innlevelse i sine roller. Tilhørerne blir glade i dem, smiler og lever seg inn i forestillingen. Mange har åpnebart lest boka om snekkeren som besøker nissebarna i skogen. For det er ikke noe å si på suffleringen fra unge tilskuere underveis :-)

Sangglede på scenen. Dette fungerte ypperlig - med ny musikk til en gammel historie,

Det er teatersjefen Thomas Bjørnager som har både ideen, bearbeidelsen, regien og scenografien til årets oppsetning.

Jeg håper og tror dette kommer til å bli en sikker tradisjon i Molde i mange år fremover. Skuespillere kommer til å komme og gå, men Snekker Andersen i Teatret Vårt-drakt kommer til å bestå.

Y24A5877 Y24A5870

Mange av forestillingene fremover er utsolgt, og det er allerede satt opp ekstraforestillinger.

Jeg synes egentlig litt synd på småbarnsfamilier som ikke får med seg årets forestilling fra 100-åringen Alf Prøysen.

De kommer til å angre. For kommer du ikke i julestemning etter dette møtet med Snekker Andersen og Julenissen så gjør du det aldri.

Takk for en super oppsetning av Snekker Andersen og Julenissen. 

Vil du se årets forestilling så bør du jammen være rask. Den er snart utsolgt.