Dette er mine reise-app-favoritter

bilde3.jpg

De fleste av oss har med både smarttelefon og nettbrett på reisen. Men hvilke apper er nyttige?

Med IpadMini og Logitech Ultrathin tastatur er det lett å blogge uansett hvor jeg er i sommer. Særlig hvis jeg bruker de rette appene.

Her er en oversikt over dee jeg bruker mest.

Yr - brukes til å sjekke været der jeg er.

Boatspeed - er en gratisapp som viser farten på båten jeg er om bord i. Du kan velge om du vil ha farten mål i km/t eller knop.

The Cloud - Gir meg oversikt over steder som har gratis wifi i nærheten av der jeg befinner meg. Praktisk når du trenger å sikkerhetskopiere telefonen din. Krever at du lager en konto før tilkobling, men det er gratis å bruke.

Blåskjell - God oversikt over hvor det er mulig å spise blåskjell. Husk at det kan være lokale variasjoner utenom de målestasjonen.

RS-App  - Redningsselskapet har en svært god gratisapp med god informasjon for deg som refdes til sjøs. Her får du et gratis sjøkart, snarveg til været der du er inkl flo/fjære, bølgehøyde, bareometer, vindretning. Dataene er fra Kartverket og Meteorologisk Institutt.

Jeg pleier også å sjekke om det er noen gode apper for de byene jeg er i. Både Trondheim, Bergen og Oslo  har slike.

Jeg lagrer alle billetter og all reiseinformasjon i appen TripIt

Ruter Reise og Billett. For enkel turinformasjon og billettkjøp i Oslo. Ubegripelig at ikke andre byer kan bruke den samme appen og tjenesten, siden den er tilgjenglig for alle transportselskap.

bilde 3

Gaia GPS. Veldig bra kart-app med gode informasjoner. Fart, høydenivå og gjennomsnittsfart er noe av dette. Verd å gjøre seg kjent med før reisen starte så får du enda mer glede av den.

I tillegg bruker jeg appene til:

bilde 1

Facebook, Instagram og Twitter.

Når jeg tar bilder med mobiltelefonkameraet så redigerer jeg det ofte med appen snapseed og tilpasser bredden 0g rammer med  appen SizeIt.

Vanligvis tar jeg bildene med telefonens (Iphone5) originale kamera. Men jeg bruker også Camera+ når det gjelder litt vanskeligere bilder.

bilde 4