Nå kan du bli med på ekspedisjon

Trodde du Hurtigruten bare seilte langs norskekysten? Da bør du lese dette.

Med Hurtigrutens skip "MS Fram" på tur. Foto: Odd Roar Lange

Hurtigruten har også et ekspedisjonsskip. "MS Fram" seiler både langs Grønlandskysten (en av mine aller fineste reiser) og til Antarktis.  Det er også muligheter til å bli med på noen fantastiske reiser til reisemål som er litt "nærmere", men allikevel ligger langt unna.

Den 17. september starter ekspedisjonsturen til Svalbard, Bjørnøya og til flotte reisemål langs norskekysten.

På isbjørnjakt

Det hele starter med en flyreise til Longyearbyen og overnatting en overnatting på Svalbard. Dagen etter starter  en fem dagers ekspedisjon langs kysten av Spitsbergen. Det er store sjanser for å se isbjørn, så ha gjerne med en god kikkert.

Deretter settes kursen mot Bjørnøya , som Hurtigruten besøker én gang i året.  Bjørnøya ligger mellom fastlandet og Svalbard. Og dersom du har hørt på NRK Reiseradioen i sommer så har du kanskje hørt at badetemperaturen på Bjørnøya er 5 grader.

På reise med MS Fram. Foto: Odd Roar Lange

Drømmeturen 

Etter oppholdet på Bjørnøya går reisen videre tilbake til  norskekysten.  På seilasen mellom Tromsø og Bergen får du oppleve blant annet oppleve Bleikøya i Troms, Å i Lofoten, Hamarøy i Nordland, Træna, Frøya i Trøndelag og Åndalsnes i Møre og Romsdal, bare for å nevne noen av anløpsstedene. Jeg har tatt den samme turen med RIB, og det er en ubeskrivelig reise. Langs det som er det fineste kyststrekket i Norge.

Den 29. september legger MS Fram til kai i Bergen. En 12 dagers reise er over.

Med oppgradert lugar koster reisen 38 000 kroner. Og vil du vite mer så kan du lese mer på denne nettsiden .