Disse ekstra flyavgiftene hater vi mest

IMG_4215_2.jpg

Det er billig å fly. Men bare dersom du vet hvordan du unngår dyre gebyrer.

Hvor mye er du villig til å betale for ting som burde vært gratis? Foto: Odd Roar Lange

Her er en liste over ting vi virkelig hater å betale for.

Ekstrabetaling for å ta med bagasje

Alle som reiser har med bagasje. Og flyselskapene vet eksakt hvor mye bagasje de kommer til å få med på de ulike rutene. Dette har de drevet med i årevis, og de tar sjelden feil. Allikevel velger flere lavprisselskap å irritere kundene med ekstra avgifter. Slike selskaper er - erfaringsvis - ekstra hard når det gjelder maksgrensen på bagasje.

Ekstrabetaling for å få et bestemt sete

En måte å loppe deg for mer penger. Min erfaring at jeg får skrankepersonellet til å gi meg et bra sete selv om jeg ikke betaler noe ekstra. Et smil og litt høflighet pleier å gjøre susen.

DSC00451_2

Bruker du nettstedet seatguru.com så kan du se hvordan flyet du skal reise med ser ut på innsiden. De fleste ønsker å unngå midtsetet - i alle fall dersom man reiser alene. Mange ønsker også å få hele familien samlet om bord. Det kan koste deg mange kroner ekstra å få dette ønsket innfridd.

Ekstra betaling for å endre billetten du allerede har betalt bare fordi du har skrevet noe feil under bestilling.

Les NØYE over hva du har bestilt før du trykker OK. Se spesielt på at datoer og klokkeslett er riktig. Se også at navnet på de reisende er riktig. Dette er særlig viktig dersom du skal fly utenlands. SAS gir deg mulighet til å endre billetten 24 timer etter bestilling. Men tro ikke at det er gratis. Det koster kanskje like mye som å kjøpe ny billett.

Ekstra betaling for en kopp kaffe

Betaling for slikt tar unødvendig lang tid. Kaffe/te bør være gratis på et fly. Og: det kan gjerne sløyfes på turer under 1 time.

Ekstrabetaling for å svare på telefon. Flere flyselskap har 815-nummer som koster deg ekstra mye å ringe. Med lang ventetid kan det blir mange kroner før du får hjelp. Norwegian vil ha deg til å ringe 815 21815. Prøv heller dette - og spar penger: 21 40 0015

Ringer du til SAS så må du bruke 05400 - som er enda dyrere. Da er det langt billigere å ringe sentralbordet 6481 6050