Lyden av Norge - perfekt på tur

IMG_8356.jpg

Hvor bra må lyden være for at den skal kunne kalles perfekt? Det er ikke godt å si. Men jeg tror denne mobile høyttaleren nærmer seg.

Bose Soundlink Mini er testet i flere måneder. Resultatet er svært oppløftende. Dette kan bli årets julegave til en du er glad i - eller selvsagt til deg selv.  Foto: Odd Roar Lange

Boose Soundlink Mini er testet i et drøyt halvår. Av flere ulike personer, for å sjekke at den passer for mange og til ulike behov. Og tilbakemeldingene er unisone: Dette er en veldig, veldig bra høyttaler for deg som vil høre musikk ute og hjemme.

Bose har sørget for to nye passive basselement og et nytt og kompakt høyttalerelement for diskant og mellomtone i denne høyttaleren. Og det som kommer ut er en svært kompakt og fyldig lyd - og det er imponerende klarhet i alle toner, med tanke på at den er såpass liten.

Smart

Jeg har koblet høyttaleren til både Ipad og Iphone.  (Kan selvsagt brukes av andre smarttelefoner og nettbrett også.) Noen gangen har den vært litt sårbar for forstyrrelser dersom det kommer noe i mellom de to enhetene, men vanligvis går det svært bra.

Du trenger ikke noen annen fjernkontroll enn den du har i smarttelefonen.

Den aller beste lyden får du imidlertid først når du bruker ledning mellom enhetene. Jeg brukte da apple-fjernkontrollen til å regulere lyden uten å måtte reise meg opp.

Dersom telefonen ringer når du spiller musikk så skrus musikken av og du svarer i telefonen uten at den lyden kommer ut på høytaleren.

Bluetooth er som  kjent ikke helt optimalt for super lyd. Men i det daglige fungerer det veldig bra.

Ute på tur

Vi har testet batterivarighetene, og den varierer fra sju til åtte timer. Det synes jeg er mer enn akseptabelt. Høyttaleren er i et stykke støpt aluminium. For å minske risikoen for skader på aluminiumen vil jeg nok anbefale et av gummitrekkene som kan fås kjøpt - i ulike farger. Jeg har ikke brukt et slikt, og det betyr at jeg må være ekstra varsom når jeg tar med høyttaleren ut på tur. Jeg tror jeg bør skaffe meg et slikt gummitrekk.

Høyttaleren veier 680 gram, og er dermed ikke noen lettvekter. Men, det er mer enn akseptabelt, og vel verd å ta med på tur. Noen andre fakta:

  • Høyde: 5,10 cm
  • Bredde: 18,00 cm
  • Dybde: 5,80 cm
  • Vekt: 0,67 kg

Jeg har brukt den i kajakk (!), på stranda, i båt, bil, på terrassen og fremfor alt innendørs. Jeg har vært veldig fornøyd hele vegen. Bose Soundlink Mini har en lyd jeg aldri hadde tenkt var mulig å få i en høyttaler til under 2000 kroner. Dette er rett og slett et veldig godt kjøp.

Bose Soundlink Mini  - får terning 6.

Anbefales. Har du prøvd Bose Soundlink Mini? Skriv gjerne om din erfaring i kommentarfeltet.