Disse fem tipsene redder turen din

Y24A9849.jpg

Forskjellen på en suksess og fiasko består av disse fem tingene.

Gjør som de lokale. Foto: Odd Roar Lange

Ta en kopi

Å miste verdifulle dokumenter og kort er noe som kan ødelegge en hver tur. Sør for å ta kopi av alle kort og dokuemter og lagre en kopi av disse i din egen epostkasse. Da kan du printe ut dette dersom det blir stjålet eller mistet på reisen. Du vil ikke tro hvor mye lettere det er å få nye dokumenter dersom du har kopi av passet ditt med deg. Det samme gjelder billetter...

Gode sko

De fleste turer innebærer gåing - mye gåing. Mye mer enn du tror. Finn frem noen gode joggesko. Du vil takke deg selv mange ganger under turen. Finsko kan du legge igjen hjemme, med mindre du skal i fin-fine selskap.

Legg en plan

bilde kopi 4

Halve reisen er å legge en god plan for hva du vil se og hva du vil oppleve. Rusleturer på måfå kan være bra, men du får mye mer ut av turen med god planlegging. Bruk kart - og lag en realistisk tidsplan. Legg inn god tid.

Gå ut av planen

Selv om du har en plan så betyr ikke det at den skal følges slavisk. Er det kjempelang kø utenfor den planlagte restauranten så velg heller en dropp inn i nærheten. Får du ikke tak i den dyre konsertbilletten så velg heller et morsom lokalt band sammen med de lokale. Det blir garantert et minne for livet.

Spør en kjentmann

Sjekk tripadvisor på forhånd og og spør lokale kjentfolk når du har kommet frem. De vet bedre enn all verdens profesjonelle eksperter. Jeg har brukt lokale veivisere i Afrika, ungdommer i Kristiansand, fiskere på Vega og byens løse fugler i København til å gi meg sine beste tips. Ubetalelig glede (som gjerne må betales for med litt driks).