En kafeopplevelse utenfor allfarveg - og utenom det vanlige

Det er mulig at du synes kaféopplevelsene er best i byene. Da har du ikke besøkt Ankas Gjestebud på Skrova i Lofoten.

Det har jeg. Og det var knallbra.

Ann-Karin (Anka) Løken ga opp jobben på Østlandet, satte kursen mot Lofoten og overtok driften av kafeen på øya Skrova. Et lykketreff for dem begge. Jeg dro til Skrova sammen med gode venner og XXLofoten. Fire jenter som vant jentetur med Mammut var med på turen. Og jeg er sikker på at vi alle er av samme oppfatning: Ankas Gjestebud, på fotobrygga på Skrova, innfridde alle forventninger. God stemning, trivelig miljø, hyggelig betjening og fantastisk god mat. Menyen av lokale råvarer var i toppklasse: Rå og stekt hvalbiff, torsketunge, laks, salater, fløtegratinerte poteter og mye annet godt. Og til dessert: kjempegod kake med Ankas hjemmelagde chillisjokolade. Mmmm :-)

Hva er det med øya med drøyt 200 innbyggere? Mye!

En unik sjel, godt vertskap, flere steder å leie overnatting, tøff idrettshall, naturopplevelser, fotoutstillinger i toppklasse (Agnete Brun, Morten Krogvoll, Erle Kyllingmark m.fl.)

Et sted du gjerne bør legge deler av sommerferien i år. Øya som skryter av å ha minst nedbør og flest antall soltimer av øyene i Lofoten. Og lokale værspåmenn varsler knallsommer i år!

Slik kan du reise til Skrova.

Hvor skal du bo?

Det er flere muligheter. Den ene er i den ombygde oljetanken der det nå er blitt topp moderne leiligheter. Jeg har kun gjestet Skrova vinterstid. Men jeg skal garantert tilbake til sommeren.