Fjelltur fra fjære til topp

Alpene i Lofoten lokker stadig flere skikjørere til seg. Nå er det min tur. Svolvær har ikke bydd på det aller beste været idag. Men i morra og i helga er det meldt knallvær. Dermed er alt klart for  toppturer i fjellene omkring fisker- og turistbyen i Vågan kommune i Lofoten. Det skal bli veldig morsomt. Og forhåpentligvis med en rekke strålende bilder.

I dag har det vært turplanlegging på formiddagen.

Senere idag blir det tur til Skrova. Med rib. Vanligvis er det en tur man tar med ferge eller med hurtigbåt. Nå er fire norske jenter invitert til å oppleve det beste av Lofoten i fem dager sammen med Mammut, Toppen av Norge og Ute Magasinet.

Over 150 jenter søkte om å få bli med på årets beste tur, tilrettelagt av ekspertene i XXLofoten.

Martine Frekhaug vant den ene turen og har tatt med seg venninna Victoria Isern, mens Cecilie Lagerberg vant den andre plassen og har tatt med seg søsteren Cathrine ut på årets beste jentetur.

Jentene får toppturer hver dag, mens jeg har valgt en litt større variasjon i programmet. Jeg vil oppleve Lofoten fra fjære til topps. Og skal dele opplevelsene med deg etterhvert. Via Toppen av Norge og Kortreist.no

Havna i Svolvær er fortsatt preget av et eventyrlig skreifiske. Mange båter er i havna morgen og kveld, mens de på dagtid er ute på sjøen og henter inn fangsten.

Og i morgen skal jeg teste fiskelykken på den 95 år gamle skøyta Symra. Dette blir topp.