Lær deg å kjøpe de billigste flybillettene

bilde4.jpg

Du har nøyaktig en uke på deg. Og du klarer deg med disse seks tipsene.

Bestiller du flybillett på riktig dag og på riktig så blir det både billigere og bedre. Foto: Odd Roar Lange

Dersom du kan de rette triksene kan din neste flytur bli  bedre og billigere. Og denne uken er en perfekt uke å gjøre det på.

Billigste billetter

Bestill billetter på onsdag. like etter midnatt. Det er oftest på dette tidspunktet du finner de billigste billettene. Sen fredagskveld kan også være et bra tips. Ellers er påskeuken også en super uke å jakte etter - og kjøpe - billige billetter. Fordi det er lav pågang fra næringslivet og mange private reisende bruker tiden til noe helt annet enn å jakte på billige flybilletter.

Bestill billetter åtte uker før avreise er ofte en smart ting. Særlig på lengre turer. Og hold deg oppdatert via nettsidene til selskapene slik at det ikke kommer spesielle kampanjer like etter at du har bestilt. Den mest punktlige flytiden på døgnet er mellom 11.00 og 14.00. Fra 06.00-11.00 og etter klokka 14 er det stor tetthet på flyplassene og i lufta.

Storbyferie

Sats på utreise på lørdag morgen og hjemreise på tirsdag kveld. Du sparer masse penger, får reise på mer gunstige flyavganger og slipper flyplasskøene.

Velg gjerne forskjellige flyselskap på utreise og hjemreise. Her kan det være mye penger å spare.

Connectiontid

Dersom du bestiller dine egne billetter og skal mellomlande for flybytte til neste destinasjon velger de fleste å kjøpe "gjennomgående billett". Du krysser av for avreisested og endelig ankomststed, så finner datamaskinen frem alternativer for deg. Kjøper du ”løse billetter” kan du risikere at flyselskapet ikke er ansvarlig for at du rekker neste fly.   For innlandsreiser huske å ha minimum 30 minutt mellom landing og neste avgang. Og dette er Minimum, med stor bokstav. Det fordrer at du er rask til beins og kun har håndbagasje. Du kan rekke det, men det gjør ikke alltid din innsjekkede bagasje. For utenlandsturer gjelder minimum 35 minutter såkalt ”connectiontid”.

Bestill flyturen på rett dag. Foto: Odd Roar Lange

Fiktiv retur

Skal du fly èn vei til utlandet kan du spare mye penger på å kjøpe utreisebillett og til en fiktiv returbillett. Selskaper som KLM og Air France (og flere andre) har ofte billigere tur-retur-billett enn bare enveisbilletten.  Innenlands er det ikke noe å spare på dette, men kjøp heller en fleksibel returbillett dersom hjemreisen en usikker. Da sparer du ofte mer enn på å måtte betale opptil 500 kroner på å endre en fast billett.

De beste setene

Via nettstedet Seatguru kan du finne ut hvor de beste setene i ditt aktuelle fly befinner seg. Du finner flytypen ved å se på billetten/billettbestillingen. Du kan bestille et bestemt sete ved bestilling via internett 24 timer før avreise. Men du kan også endre denne på nytt like før innsjekking. Da kan du oppleve at de beste setene, som tidligere var opptatt, nå er ledige. Ved free seating står ofte kabinpersonalet står ofte og blokkerer akkurat disse setene når du kommer om bord. Spør om å få sitte der. Så får du oftest ja.