Norrøna satser i juniorklassen

JR-PH_Sverre_Hjornevik-6.jpg

Norrøna satser på kidsa. På tide - og veldig velkomment.

Foto: Sverre Hjørnevik

For naturglade nordmenn er det ikke vanskelig å finne godt turtøy. Enten man er ekstremsportutøver eller kort-tur-utøver. Det finnes bra utstyr i de fleste prisklasser. Men for de yngste har det ikke alltid vært like enkelt å finne funksjonelt utstyr for litt krevende turer. I det siste har det heldigvis endret seg, og nå er også Norrøna klar med sin juniorkolleksjon. Den norske utstyrsleverandøren har nedskalert voksenklær i passende størrelser - og det er produsert den første utgaven av juniorklær i størrelsene 8-12 år.

Foto: Odd Roar Lange

Det er hentet produkter fra bestselgerlista for voksne og seks jakker og tre bukser, samt et par hansker som er å finne i juniorkolleksjonen. Designet for fjellsport, friluftsliv og snowboard/skikjøring. For dem som ønsker andre klær så har vi erfaring med at voksen small, og særlig dame small kan fungere for junior. Jeg håper imidlertid at de bygger ut med enda en mer utvidet juniorkolleksjon.

Jeg har ikke hatt anledning til å teste juniorkolleksjonen ennå, men kommer tilbake med testomtale senere.

Foto: Sverre Hjørnevik

Hva med barna?

Det har slått meg mange ganger, at voksne har svært godt turutstyr, mens de lar barna slite med fottøy som ikke passer til fjelltur (Cherrox etc), tunge regnbukser eller hele "barnehagedresser", sammen med finlandshette er det til å koke over i.

Unger beveger seg mye mer enn voksne, og trenger klær deretter. Det er slik de skal holde varmen, ikke ved å pakkes inn som små Michelin-figurer. Noen ganger lønner det seg å bruke noen kroner ekstra i turutstyret, hvis man har mulighet. For godt utstyr øker turgleden, og jeg er sikker på at mange juniorer synes det er ekstra stas å kunne ha like bra utstyr som mamma og pappa.

Hva synes du?