Med perfekt lyd på reisen - turen blir aldri den samme uten

IMG_6586.jpg

Finnes det perfekte øreplugger for dem som er på reise? Her er noen som kommer temmelig nære.

Helt stille på flyreisen. Veldig deilig. Takket være Bose QC 20i. Foto: Odd Roar Lange

I ett drøyt år har jeg testet Bose QC20i. De har vært testet på sjøen i seilbåt under tøffe forhold, på fjellturer i finvær og i stiv kuling, på bråkete hotellrom og i fly med mye støy. Jeg har lånt dem bort til andre som ønsket å prøve dem.

Og resultatet er øredøvende unisont: Dette er kjempegode øreplugger. Og Bose QC20i er verd å bruke litt av feriebudsjettet på!

Bassen er fyldig og mektig, diskanten er velbalansert og tydelig og de høyeste tonene tre klart frem uten å være plagsomme på noe vis. Vel og merke når noise canselling er på. Når den er av så blir lyden - foreståelig nok - ikke fullt så god. Derfo: husk å lade batteriene. De varer like lenge som verdens lengste flyreise fra Sydney til Dallas på 16 timer.

Toppen

Dette er et topp produkt. Spesielt for alle oss som reiser mye, skal sove i telt med mye vindstøy og eller som sitter i kontorlandskap og ønsker litt arbeidsro. For Bose Quiet Comfort 20i har en funksjon der du kan få støyfjerning (noise canselling) når du ønsker det. Da stenger du nesten all uønsket lyd ute. Og det er mildt sagt imponerende hvor godt dette virker. Du bør derfor ikke bruke NC når du sykler, kjører eller går i trafikken. NC kan brukes selv om du ikke hører på musikk. Det blir altså bare stillhet. Og det kan være perfekt i blant!

Det suser i flyet. Det er stille i ørene. Foto: Odd Roar Lange

Haifinner

Når du kjøper ny telefon så finner du gjerne et par øreplugger som følger med. Tidligere utgaver av Iphone-plugger har ikke vært noe å samle på. Nyere versjoner er et par hakk bedre, både når det gjelder ly og ergonomisk utforming. Men det er fortsatt et godt stykke igjen til de beste. Veldig langt dersom du sammenligner med Bose QC20i.

Dette er plugger som er behagelige i øret selv etter mange timers bruk.

Årets beste øreplugger - får terning 6.

Ørepluggene sitter godt i øret takket være noen haifinnelignende gummiforinger. Der ledningen fra øret møtes finner du mikrofonen og styringsknapper for regulering av lyd og å kunne snakke i mobiltelefonen/skype etc. Fire knapper til Iphone og to knapper til androide telefoner.

 

To små mangler

Nederst på ledningen ligger av-og-på-knappen og  batteriet som gir NC-funksjonen strøm. Fra fulladet batteri har du strøm i ca 15-17 timer.  Når batteriet er tomt går ørepluggene over til funksjon uten NC.

Årets julegave for dem som vil ha gode øreplugger. Foto: Odd Roar Lange

Jeg skulle gjerne sett at det var en funksjon som skrudde av batteriet ved inaktivitet. Og at det var mulig å hente strøm fra mobiltelefonen. Men selv uten disse manglene så får Bose QC20i toppkarakter.

Dette er en perfekt julegave dersom du skal kjøpe noe til prisnivået fra 2300 til 2600 kroner.

Dette er batteripakken. Den rekker til over 15 timers bruk dersom det ikke er for kaldt (i så fall putter du den i lomma) Foto: Odd Roar Lange