Musejakt - og en varslet søndagstur

Det er vanskelig å se for seg en helg uten en tur i naturen. I morgen skal jeg besøke stedet jeg bommet på forrige gang jeg forsøkte.

Jeg har lest mye positivt om turområdet rundt Kleivvatnet, tre mil øst for Molde. Og for tre uker siden skulle jeg prøve turen rundt vannet, der venneforeningen har gjort en formidabel jobb med å tilrettelegge for et aktivt frilufstliv.

Men, det gikk som det måtte gå når jeg ikke hadde med kart og trodde jeg visste hvor avkjørselen til vannet var. Jeg fikk en rusletur langt en fin elv, opp en slak motbakke og deretter åpnet det seg en fantastisk utsikt over et stille fjellvann.

Det var selvsagt feil, og jeg fikk en flott tur til Silsetvatnet istedet for turen til Kleivvatnet. Men med innlagt bading - og stor glede over å få (sjokolade-)mus når jeg kom opp igjen ble det en veldig fin tur, når jeg først hadde bommet :-)

I morgen derimot, da skal jeg finne rett sted. For nå har jeg funnet avkjørselen, handlet inn pølser og tacolefser (doppe pølsebrødet eller potetleftene) til grilling. Og sammen med Jakob (11) er det klart for søndagstur.

Får-i-kålgryta er allerede ferdig og fikset. I morgen holder det med en kjapp oppvarming av innholdet - og dermed er høstmiddagen i boks.

Jeg håper at det er andre kjente som også tar turen til Kleivvatnet ved 12-tiden. Vi tar gjerne i mot guiding, følge og gode fortellinger rundt vannet. I bytte kan vi sørge for litt latter, turglede og kanskje litt godteri i fra sekken.

Bilder fra turen ser du selvsagt her på bloggen. Og på nettstedet kortreist.no litt senere.

PS: satser på samme museflaks som sist. Sjokolademus! Se opp, jegeren er på vei.