Når Dagros gir deg øl i stedet for melk

bilde4.jpg

I åresvis har Dagros gitt oss melk. Så fikser hun også øl.

Sommerhandel hos Dagros Kafé

Det er ikke en helt vanlig Dagros jeg snakker om. Men Dagros på øya Veierland i Nøtterøy. Veierland ligger mellom Tjøme og Sandefjord, og er en veirik, men nesten billøs øy. Det er kun de 150 fastboende på øya som kan bruke bil eller moped. Ingen veier er asfaltert, så her må du rusle rundt på grusveger. Og rusle er det du må gjøre dersom du skal komme deg til serveringsstedet Dagros midt på øya.

IMG_9881 IMG_9879

På vei til Veierland og Dagros.

Vi padlet først rundt øya før vi gikk i land ved ferjekaia på vestsiden. Og etter en kjapp veibeskrivelse fra en av de fastboende var det klart for en lett fottur mellom høye, frodige og grønne løvtrær, forbi små og sjarmerende boliger og hytter og forbi kirken og kirkegården.

Sommerglede

Det er mange ting som minner om Danmark når en tar en tur på Veierland. Kanskje er den rolige sommerstemningen noe av årsaken.

Dagros Kafé er et slikt sted som er lett å bli glad i. De servere små, enkle retter, varme og kalde drikker, is - og sjarme. Mye sjarme. I sommerhagen er det satt ut bord og stoler og det er bygget opp en liten scene for enkle intimkonserter, der allsang-konsertene er de mest populære.

Denne  helgen arrangeres årets siste.

Bedre på nett

Skal det være noe å trekke så er det kanskje informasjon på nettet. En bedre nettside hadde vært lurt både for "fastboende sommergjester" og tilreisende padlere. I dag ligger informasjonen på en svært enkel facebookside. Det er litt i snaueste laget.