Noen ganger blir jeg veldig misunnelig

Det er ikke ofte jeg blir misunnelig. Men noen ganger skjer det. Som når jeg ser kiterne forsvinne på Færder. Uten meg.

Nå har det selvsagt flere grunner til at jeg ikke slår følge. Den ene, og viktigste, er at jeg har prøvd kiting bare én gang tidligere. Og det var på kitekurs i Danmark. Det gikk såpass måtelig at kursholderen fikk sparken fra sin egen arbeidsgiver etterpå. Mens jeg og kollegaen fra Vi Menn ruslet hjem til hotellet uten utferdiget kitesertifikat :-)

 

Jolleseilerne hadde også gode forhold. Tror det er en Bermuda-jolle...

Lørdag var jeg på plass på Sydstranda på Hvasser da min venninne Camilla Ringvold og flere av hennes kitevenner viste muskler på sjøen mellom Hvasser og Færder fyr.

Mens badefolket holdt seg på land og nær land fikk kiterne, brettseilerne, jolleseilerne og storbåtseilerne kose seg på området sør for Tjømeøyene. Mens jeg stod misunnelig på land og foreviget starten av dagens seile- og kiteøkt.

Har du lyst til å oppleve kiteing på nært hold? Da bør du legge turen til Hvasser den 31. august til 2. september. Da arrangeres Cabrinha Kiterace - Kongen av Færder, som også er kiternes Norgesmesterskap. Har du lyst til å prøve kiting, så treffer du Camilla i kitebutikken Urge.

Mens jeg... jeg kjenner det napper i beina. Jeg tror jeg må være med på kitekurs på fjellet til vinteren. Har prøvd skiseiling tidligere. Nå er det på tide med kite :-)

 

Og klarer du ikke å vente, så finner du en oversikt over aktuelle kitekurs her