På jakt etter nordlyset

Hurtigruten har suksess med prosjektet "Hunting the light". Nå følger flere aktører etter - i jakten på nordlyset. Hurtigrutens opplegg på Christian With er storartet for den som vil på vintercruise. Dette varer frem til 14. mars.

Et annet selskap som tilbyr vinterturer i mørket er Arctic Coast som er inne i sin femte sesong og har sendt denne pressemeldingen:

-Fra desember til mai arrangerer Arctic Coast arktiske snøscooterekspedisjoner mellom Kjøllefjord og Mehamn. Tilbudet er så populært at vi øker antall besøkende med tosifrede prosenter hvert år, sier Jan Olav Evensen, daglig leder i Arctic Coast.

- På grunn av snømangel og uvær kom årets sesong seint i gang, men vi har hatt en solid økning i antall bookinger sier Evensen.

I utgangspunktet er ekspedisjonen nettopp reisende med Hurtigruten som hadde et stort prosjekt som de kalte Hunting The light. , men også andre turister kan benytte seg av tilbudet så sant det er plass.

- Med 20 scootere har vi plass til 40 personer. Underveis stopper vi opp for å nyte lyset i polarregionen. På dager med full klaff kan turistene se nordlys, månelys, det polare blålys og stjernene på nattehimmelen. Når lyset speiles i det snødekte landskapet føler man seg fanget i en kuppel. Det er en magisk opplevelse, forteller Evensen.

- Forleden hadde vi med oss seks turister fra Hong Kong. Denne nattsafarien var helt unik med fantastisk nordlys og stjernehimmel. Vi har også hatt en 83 år gammel dame fra London med oss i år. Hun er Arctic Coast eldste scootersjåfør gjennom tidene, sier Evensen.

På nattsafarien er det rast i lavvu hvor det serveres varm solbærtoddy rundt bålet, mens guidene forteller lokalhistorie, om vær og vind og folkelivet på Nordkyn.