Rom nummer 13 - slett ingen spøk

Det er ikke mange hotell som har rom nummer 13. Og det er ingen spøk å bo der. Klart for en ny natt - på rom nummer 13

Y24A3200Y24A3210

Vi fikk en "advarsel" før vi gikk til sengs på rom nummer 13 på Nermo Hotell i Øyer (litt nord for Lillehammer) i Gudbrandsdalen i går:

- Det er så gode senger at det er mange som sover en ekstra god natt hos oss, tipset hotellinnehaver Johannes Nermo...

Med juniorsuite og Svane Zenitsenger er det i alle fall lett å finne roen på dette rommet. Toget som tuter når det kjører gjennom Gudbrandsdalen er den eneste som forstyrrer. En ren fornøyelse, spør du meg.

bilde kopi 2

Lang historie

Historien om Nermo strekker seg tilbake til 10. juli 1442, i følge et skjøte fra biskop Olav av Brgen til Bengt Henrikson, som var ridder og sysselmann i Gudbrandsdalen.

Ved et skjøte av 5. mars 1855 kom den nåværende familien i besittelse av gården. Og for 136 år siden kom de første turistene hit til Nermo. Nå er det femte generasjon som driver hotellet. Som er pusset opp og modernisert, men allikevel har beholdt sjarme og stemning som passer både for familier og andre som er på reise. Hotellet ligger oppe i fjellsiden og det er perfekt utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen.

bilde kopi 3Oppover og nedover

Vi har stort sett vært på farten siden vi kom. I dag har det vært en dag med downhillsykling i Hafjell Bike Park. Nå er vi passe slitne og klare for middag. Før vi skal teste den 18 hulls puttingbanen bak hotellet. Men vi rakk selvsagt å teste badekaret med løveføtter. En smak av luksus, det også.

bilde kopi

Middagen i går var utmerket, med aspargessuppe, røye til hovedrett og cappuccino-is til dessert.

Forbedringer

Er det ingenting å trekke på hotelloppholdet?

Ikke mye i alle fall. Men et par- tre småting ville ha bidratt til enda mer perfekt opplevelse: 1. Det er alltid kjekt å få presentert hele menyen ved starten av et treretters måltid.

2. Playstation3-maskinene i kjelleren er blitt ødelagt av tidligere gjester. Må skiftes slik at sommerens gjester opplever å ikke kunne spille på dem.

3. Og tv-stua trenger en real oppussing. Nabosalongen er veldig fin. TV-stua er ikke representativ for et så trivelig og fint hotell. Men dette er alt i alt bare småting.

Advarselen

Å ja, jeg holdt på å glemme advarselen fra Johannes Nermo. Om de gode sengene:

Resultatet var nemlig at vi syntes sengene var gode at vi ble liggende altfor lenge i dag tidlig. Derfor vet jeg ingenting om frokosten. Den gikk vi glipp av. Vi måtte dermed  gå rett på downhillsyklingen.

Les mer om den opplevelsen her litt senere.