Dette er det viktigste på hotellrommet

Jeg tror du savner det samme på hotellet. Men det er det ikke alle hotell-eierne som har skjønt hva som gjelder.

Gratis wifi på rommet er en selvfølge. Det samme er er mange nok uttak til ladere. Og de bør være nær senga og skrivepulten.                                                              Foto: Odd Roar Lange

Gode senger, lave priser og bra service. Alt dette er viktig og veldig bra for et godt opphold på hotell. Men det er veldig irriterende med hotell der man fortsatt må betale for internett-tilkobling. Det er heldigvis ikke så mange av dem igjen her i Norge, men i utlandet er det slett ikke uvanlig. Derfor sjekker jeg det før jeg bestiller. Fordi det er viktig for meg å ha gratis wifi-tilknytning og i 2015 er det minst like viktig og riktig som gratis strøm på rommet.

Dersom jeg ikke har gratis wifi på rommet så må jeg bruke dataroaming på mobiltelefonen. Og det blir fort veldig dyrt.

Passordet på rommet

Dersom det er wifi så bør nettverket være passordbeskyttet. Dette hindrer de som vil stjele informasjon som finnes på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen. Og passord-lappene bør ligge på rommet. Gjerne sammen med kortet på sengen eller skrivepulten - som ønsker deg velkommen.

Det er unødvendig å måtte gå tilbake til resepsjonen for å hente slike påloggingspassord.

Ta med skjøteledning

I tillegg ønsker jeg å ha flere ladepunkter, slik at jeg kan bruke både mac og lade pc/ipad samtidig. På de siste reisene har jeg tatt med en ekstra halvannen meter lang skjøteleding med tre uttak. Det har reddet kvelden og natta flere ganger.

Lån en lader

Et lite tips til deg som har glemt mobillader. Spør etter en låne-lader i resepsjonen. Ikke sjelden har de en helt eske full av gjenglemte lader. De låner deg gjerne en.

Hva mener du? Kan vi klare oss med det som finnes av kontakter, og bør vi betale for wifi?

Fikk du lest disse?