Nå blir Aarhus din nye kulturhovedstad

Derfor bør du dra hit i løpet av 2017. Uforglemmelige opplevelser venter.

Her presenteres programmet for Aarhus 2017.  Det er bare å glede seg.  Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Foreløpig er Jyllands største by, Aarhus, en provinsby. Fra 21. januar er byen blitt en hovedstad. Europeisk kulturhovedstad, vel å merke. Denne uken presenterte direktør Rebecca Matthews, et fenomenalt program for 2017, som inkluderer hele region Midt-Jylland. 
Regionen venter ca 5 millioner turister i løpet av 2017. 

Det er servert

- Det er bare å forsyne seg av rettene, sier Matthews, etter at DJ Static og breakdansere hadde levert denne fabelaktige forestillingen. Se videoen under. Skru på lyden.

Kulturåret 2017 har temaet #Rethink - og inneholder sportsarrangementer, mat og gourmet, musikk, konserter, historie, litteratur (med egen barnelitteraturfestival) og mye mer.
Se hele programmet her.
Artisten Anohni er kulturårets Artist In Residence og skal blant annet ha sin hovedkonsert sammen med et symfoniorkester 18. november. Billetter legges ut neste år.

Det er planlagt rundt 400 arrangementer, der ca halvparten av disse er gratis.

Velkommen til Aarhus.                                                               Foto: Odd Roar Lange

Velkommen til Aarhus.                                                               Foto: Odd Roar Lange

Dette blir toppen

- Dette blir "one hell of i ride", mener Rebekka Matthews. Dersom opptakten i Aarhus teater gir er en retningsviser på hva som skal skje så er det all grunn til å si: Hun har helt rett.
Følg med på Thetravelinspector. Vi kommer med reisetips, hotellanbefalinger, shoppingtips, restauranttips og gode ideer fra Aarhus i tiden som kommer. Og jeg skal plukke ut noen høydepunkter fra Aarhus 2017 for deg. 
ett av noen dager på kalenderen neste år: Dra til Aarhus.

Fikk du lest disse?