Dette stedet kan Molde misunne kristiansunderne

Kortreist matglede overtok da pizzaen forsvant. Det var smart - og er en reise verd.

Kvalitetsvarer på rad og rekke. Se flere bilder i karusellen lengre nede.   Foto: Odd Roar Lange

Kvalitetsvarer på rad og rekke. Se flere bilder i karusellen lengre nede.   Foto: Odd Roar Lange

Det er ikke uvanlig å finne slike steder i utlandet eller i norske storbyer. Men nå har Kristiansund på Nordvestlandet fått noe mange kan misunne dem: ikke minst nabobyen Molde, som er Kristiansunds byrival i sør.

Det handler om mat, om kvalitet og kortreist glede - Mætt & Go Eteri og Landhanderi. Restauranteierne Stian Røsand og Olav Kåre Jørgensen tok først over fiskerestauranten Smia. Men det  var ikke nok. For denne høsten tok de over lokalene til ned nedlagte Peppes Pizza. Og større kunne forskjellen neppe blitt. Innenfor dørene er det både restaurant og matbutikk, med spesielt fokus på kortreist kvalitetsmat. Hylle på hylle med råvarer, krydder, kjøtt, fisk og drikke - med og uten alkohol. Et funn for dem som vil ha noe mer enn kjedebutikkene kan tilby. Og starten har gått over all forventning for Røsand og Jørgensen. Det er ikke mange butikker som i løpet av et par uker har blitt så populær at køen strekker seg fra disken og helt ut på gaten. Noen gir rett og slett opp å nå frem til disken. Et luksusproblem jeg tipper driverne finner løsning på ganske raskt.

Flere filialer?

Og: skulle de to eierne ha enda mer arbeidslyst så tipper jeg nabobyen Molde står med vidåpne armer for å få en filial av Mætt & Go Eteri og Landhandleri. 
I mellomtiden får omlandets innbyggere på Nordvestlandet heller ta en tur til Kristiansund. Det er verd reisen.
Her er 7 ting du kan gjøre på 7 timer i Kristiansund

Leste du disse sakene?