Hun blir Norges nye reiselivssjef

Sjefen for Turist-Oslo tar over reiselivstronen i Norge.

Fra NRKs intervju da kampanjen om sauen Heidi ble slaktet av Bente Bratland Holm. Foto: NRK

Bente Bratland Holm, som nå er administrerende direktør for Visit Oslo - overtar som ny  Norges reiselivsdirektør i Innovasjon Norge. Hun overtar jobben etter å ha vært sjef for Visit Oslo og dermed turistsjef i Oslo siden 19. august 2013.
Tidligere i høst gitt Bente <Bratland Holm kraftig til angrep på Visit Norway og Innovasjon Norge som ville bruke en sau i en reklamekampanje for Oslo. 
Etter en offentlig debatt ble kampanjen, for Oslos del, stoppet.
- Kampanjen passer ikke bare dårlig, den er direkte feil, sa Bente Bratland Holm til NRK den gangen. 
Nå - et par måneder senere er det klart at Bente Bratland Holm blir Norges nye turistsjef. Hun overtar jobben etter Per Arne Tuftin, som gikk til jobben som toppleder for Forum for Reiseliv.

Hennes energi, pågangsmot, endringsvilje og brede erfaring, gjør henne til en utmerket leder for norsk reiselivsnæring, sier Cahtrine Pia Lund, sier Cathrine Pia Lund, som er merkevaresjef i Innovasjon Norge.

Med ansettelsen av Bente Bratland Holm blir det enda en kvinnelig leder i toppskiktet i norsk reiseliv. Innovasjon Norge ledes av administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, som altså har Lund under seg. 
Mens NHO reiseliv har Kristin Krohn Devold som administrerende direktør. 

Et godt valg

Norsk reiseliv har tradisjonelt sett vært svært topptungt når det gjelder menn. Og denne ansettelsen kommer på toppen av et skifte som har skjedd de siste årene. Det tror jeg (vi) menn har svært godt av, selv om det naturligvis er kvalifikasjoner og ikke kjønn som avgjør egnetheten og resultatene. 
Norsk reiseliv er kjent for mye. En av tingene er at mange av diskusjonene og avgjørelsene tas på "gutterommene". Det er godt med nye koster, og en nordlending som tør å si makta midt i mot er akkurat det Reiselivs-Norge trenger akkurat nå. 
Debattene må tas åpent - slik Bente Bratland Holm gjerne gjør det. Og ikke bare i innboksene på facebook og epost. 

Min erfaring som journalist i norske reiseliv de siste 20 årene er at svært mange menn gjerne har noe de vil ha sagt. Men, de vil ikke si det åpent. Bare som lukket informasjon og "ikke-si-det-til-noen". De kan forhåpentligvis få noen tøffere tider fremover.
Nyheten om at Bente Bratland Holm blir ny reiselivssjef for Norge kommer til å bli tatt i mot med stor begeistring mange steder. Men med sorg i Visit Oslo. Begge deler er veldig forståelig...

Artikkelen oppdateres.

Les også disse sakene: