Nå stenger Gardermoen denne snarvegen

Derfor får du ikke bruke den smarte Connecting Norway.

Fra mandag 24. oktober 2016 til 1. desember fjernes ordningen Connecting Norway og Transfer på Oslo Lufthavn Gardermoen. Årsaken er de store ombyggingene som gjennomføres på Gardermoen nå. I følge nettstedet Insideflyer bruker rundt 6000 passasjerer Connecting Norway hver uke. 
Ordningen startet i september 2015, og skal nå flyttes til den nye pir Nord på Oslo Lufthavn.
Prøveordningen har vært hyllet av enkelte, men har også bydd på en del problemer - og flere reisende med blant annet SAS har irritert seg over at flyet deres ikke var registrert innkommet til Gardermoen, og derfor fikk de plutselig ikke bruke snarvegen slik de hadde lagt opp til. 
Siden de hadde vært i tax-freebutikken og kjøpt drikkevarer og ikke pakket denne i forseglet pose - fordi de trodde at de ikke måtte inn gjennom sikkerhetkontrollen på nytt - ble det plutselig trøbbel i Connecting Norway.

Prøveordning

Connecting Norway er en prøveordning for passasjerer som kommer fra utlandet og skal fly videre i Norge fra Oslo Lufthavn. Ordningen innebærer at du kan gå direkte fra flyet til nytt tollområde i nærheten av dagens Duty Free-butikk i avgangshallen for utenlandsreisende. Derfra går du rett inn i avgangshall innland. Du slipper å gå igjennom en ny sikkerhetskontroll og du får kortere vei å gå.

Hvem gjelder Connecting Norway for?

I første omgang gjelder ordningen for de som reiser via Oslo Lufthavn med SAS, Norwegian eller Widerøe. Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billett. Det betyr at bagasjelappen din er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når du sjekker inn i utlandet.
Reiser du for eksempel fra Milano til Bardufoss, men mellomlander på Oslo Lufthavn, vil det stå BDU på billetten din hvis du har gjennomgående billett.
Ordningen gjelder for alle reisende med SAS og Norwegian som reiser med kun håndbagasje.

Hva skal du gjøre nå?

Kommer du fra utlandet og skal videre til destinasjon i Norge så skal du følg "ankomst" -skilting via bagasjehallen og gjennom ny sikkerhetskontroll. Bagasjen må hentes og fortolles. Deretter må den leveres via flyselskapets bagdrop i innsjekkingsområdet, skriver Avinor.