Dette er ikke for guttunger med egg i lomma

Tør du prøve kaste deg utfor fjellsiden? Nå får du sjansen

Den nye ziplinen er klar til bruk. Tør du prøve den i vinter?

Høy puls, vind i håret og inntil 84 kilometer i timen nedover fjellet. Våghalser som ikke lider av høydeskrekk, men som til gjengjeld elsker fart og spenning, kan denne sesongen få det ultimate adrenalinkicket i Ischgl - en spennende taubane - i løse luften i femti meters høyde.

Vinteren starter

Vintergjestene kan allerede fra sesongstart den 26. november stifte bekjentskap med den nye attraksjonen på området, Ischgl Skyfly. Dette er en to kilometer lang taubane som starter ved mellomstasjonen til Silvretta-banen, i 1683 meters høyde, og ender ved dalstasjonen til 3-S Pardatschgrat-banen, som ligger i 1376 meters høyde. Dette forteller Det Østerrikske Turistbyrået i en pressemelding.

På sporet

Slik ser det ut om sommeren. Til vinteren er det din tur.        

Slik ser det ut om sommeren. Til vinteren er det din tur.       

- Vanligvis er det skikjøring i og utenfor løypene som byr på de feteste opplevelsene, men med den nye Ischgl Skyfly inntreffer dagens spenningsfylte høydepunkt når man skal ned fra terrenget. Gjester som våger seg ut på tur med Ischgl Skyfly blir spent fast i en sele, og når banen er klar, suser de ned mot Ischgl med en fart på opptil 84 kilometer i timer. Underveis kan de nyte den storslagne utsikten over fjellene, sier turistkontoret.

Tør du prøve?

En lang stålwire er spent ut fra mellom- og til dalstasjonen, som ligger over 300 høydemeter lenger ned. Underveis venter en spektakulær opplevelse, for i den midterste seksjonen suser man både under hengebroen ved Kitzloch og under den store gondolheisen for åtte personer, Fimbabahn.

Ischgl Skyfly er konstruert med to parallelle ståwirer, derfor kan to personer følges ad på den flotte turen ned mot dalen. Og om man tar en tur med Ischgl Skyfly som avslutning på skidagen, kan man også ta med seg ski og staver på turen. En tur med Ischgl Skyfly koster 39 euro for voksne og 25 euro for barn opp til 16 år. For å benytte banen må man være minst 120 centimeter høy og være fylt åtte år, og frem til man fyller ti år må man være i følge med en voksen.

Du kan reise hit med blant annet Alpereiser.

Les mer om Ischgl her