Slik opplever du Amsterdam på første klasse

Vil du oppleve det beste av Amsterdam? Du finner det her

Ta et luksuscruise på kanalene i Amsterdam.                                        Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Vil du springe beina av deg i turistsjappene? Eller vil du heller oppleve det lille ekstra?
Her er tipsene til deg som vi ha smaken av luksus på din neste tur til Amsterdam. Klikk på lenkene for for informasjon, kart og priser.

Nå kan du vinne flybilletter for to personer til Amsterdam. Spill KLM Planes Game her.

Kanaltur i privat yacht

De fleste som reiser til Amsterdam velger en tur på kanalene. Dere kan leie egen båt og få skipperen til å lage en eksklusiv rundtur. Dersom dere bor på hotell inntil kanalene, som for eksempel hotel Sofitel Legend The Grand kan dere bli hentet like ved hotellet.

Varehuset Bijenkorf

Bijenkorf har også det lille ekstra ...                                         Foto: Odd Roar Lange

Dette store varehuset, som ligger midt i byen, har åpent sju dager i uken. For nordmenn kan det best sammenlignes med en luksuriøs variant av Steen & Strøm eller britiske Harrods. Her finner du Louis Vuitton, Hermès, Gucci, Chanel, Longchamp, Céline, Michael Kors, Kenzo og Jimmy Choo, for å nevne noe. Husk at nordmenn kan handle tax free i en rekke butikker i Amsterdam dersom du handler for mer enn 50 Euro. I fjerdeetasje er det en tax refund-lounge. Husk å si i fra i butikken du handler i, så lager ordner de kvitteringene for deg. 

Armani junior i shoppingsenteret.                                                Foto: Odd Roar Lange

Bridges Restaurant

Det er utrolig mange spisesteder å velge mellom. Vil du ha lunsj eller middag i toppklasse så drar du til Restaurant Bridges som har en stjerne i Michelin guide. God stemning, meget dyktige kokker og servitører. Husk å bestille bord.

Prøv restauranten her inne. Du blir ikke skuffet.                                           Foto: Odd Roar Lange

Conservatorium Spa Hotel

Det største spa- og treningssenteret i Amsterdam ligger i dette luksushotellet i sentrum. Du trenger ikke bo her for å få bruke spa- og/eller treningsfasilitetene. En stor opplevelse.

Diamanter

De færreste suvenirer varer evig. Dét gjør diamanter. Besøk et av diamantsliperiene og se om du finner noe som passer. Jeg besøkte Gassan, like ved slottet i sentrum av byen. Å komme inn her, og å få en omvisning, gir en helt spesiell følelse.

Gassan - med diamanter, edelstener og klokker.                                      Foto: Odd Roar Lange

Galleributikken Droog@Home

Amsterdam er kjent for sitt porselen. Dette er en helt annen opplevelse. Avant garde-designerne har åpnet sitt galleri og sin butikk midt i byen. Her finner du blant annet Shop around for the Sticky Lamp fra Chris Kabel,  Urn Vase fra Hella Jongerius og The Birdhouse fra Marcel Wanders.

High Wine hos The Dylans

Dette hotellet er et i kjeden Small Luxury Hotels. Her kan du også prøve High Wine i fornemme omgivelser. Nyt livet, nyt et godt glass vin her.

The Dylans i Amsterdam.                                                        Foto: Odd Roar Lange

 

Moooi Brand Store og Show Room

Er du på jakt etter noe til huset, som ikke naboen din har? Da kan du legge turen hit. Her er alt fra sofaer fra Marcel Wanders, stoler fra Maarten Baas til lamper fra Front Design. Du fpr selvsagt kjøpt Moooi-accessories, gadgets fra Japan og arkitektur- og designbøker Taschen.

Lunsj hos Jansz

Pullitzer hotel har fått ny restaurant. Jeg anbefaler gjerne at dere tar en lunsj her his Jansz restaurant. Dette er luksus for pengene - fra 12-22 Euro for en lunsjrett. 

Her kan du bestille din reise til Amsterdam.

Les mer om Amsterdam: