Nå kan du bo på Michael Jacksons favoritthotell

Jeg fikk både butler, Michelin-mat - og en verdensberømt kakao.

Her i denne suiten bodde Michael Jackson flere ganger. Nå er det din tur.                          Foto: Odd Roar Lange

Midt i bysenteret av Amsterdam ligger Hotel Sofitel Legend The Grand. Bak det som ved første øyekast kan se ut som en ganske alminnelige mursteinfasade i det indre kanalområdet. Selv buen over innkjørselen avslører ikke mye av den luksusen som venter innenfor.

Historie og opplevelser

Men, når du kommer inn i borggården blir du møtte av en av portierene og da aner du at dette kan bli riktig bra. Og, helt korrekt: du kan glede deg til et førsteklasses opphold. Du finner ikke bedre enn dette.

Du kan glede deg til en eller flere netter på et hotell hvor dronning Beatrix giftet seg med sin Claus von Amsberg i mars 1966.

Og hotellet, som har en historie tilbake til 1411 og som ble celebritetenes overnattingssted fra 1578, har i årenes løp huset nøkkelpersoner i Europas finans- og politikerliv, kongelige fra flere nasjoner, forfattere, skuespillere og kjendiser som Madonna, Michael Jackson, 50 Cent - for å nevne noen få.

Hva var det med kakaoen?

Nynke van der Berg har en stolt hotellhistorie å ta vare på.                                                 Foto: Odd Roar Lange

Da Michael Jackson var her på sitt siste besøk var det november og kjølig ute. Jackson stod i vinduet i suiten i 3. etasje og så ned mot fansen som fylte baksiden av hotellet. Han syntes synd på dem og bestilte straks kakao - til alle der nede.

- I ettertiden har vi fulgt opp dette og gjort det til en tradisjon, der vi en gang i året serverer kakao til dem som er utenfor hotellet. De som serverer har selvsagt på seg en hanske, lik den som Michael Jackson hadde, sier Nynke ven der Berg, som er markedsdirektør ved hotellet. 

Rundtur i historien

Å være med henne på en omvisning er som er fantasireise i Amsterdams fasjonable historie. Hver dag klokka 11.00 kan gjester være med hotellansatte på en lignende guidet tur. Du bør sette av et par timer. Dette er simpelthen så unikt at selv amsterdamerne  ikke får oppleve det.

Kan du rives i slike omgivelser? Da skal du ta turen til Amsterdam.                                     Foto: Odd Roar Lange

- Jeg heter Carlos og er din butler, sier Carlos Magno de Oliveira. Han har gjennomført butlerskolen og følger meg nå til suiten i hotellets andre etasje.  Alle suiter har tilbud om egen butler. Som hjelper deg med hva det skulle være. Å tømme kofferten, legge klær på plass i skapet, pusse skoene dine, tappe vann i badekaret, lage te. Eller åpne full size champagneflasken i minibaren og skjenke i glassene. Alt du behager.  

Butlertjeneste

Fargerik frokost.                                                                                                                       Foto: Odd Roar Lange

Dette med butler er ukjent for de fleste nordmenn. Men det er ikke noe å bekymre seg over.

- Det er noen gjester som er uvant med butlertjeneste, og da bistår vi dem selvsagt med å fortelle hva dette innebærer, sier Nynke van Der Berg.

117 rom, hvorav 52 er suiter er alle ulike innredet, men allikevel i samme stil. Det er 250 m2 spa til fri benyttelse og eget bibliotek designet av designeren Sybille de Margerie. Det er her du nyter den eksklusive afternoon tea.

Selvsagt er det champagne til frokost...                                                          Foto: Odd Roar Lange

Vil du heller ha en øl eller coctail så er the Flying Dutchman, innredet som en eksklusiv brun kafé, stedet.

Litt tilbake til afternoon tea. Ta deg tid til å oppleve dette. Drikk en kopp eksklusiv te, og smak på en scones fra husets eget bakeri. Gjerne med Devonshire pisket krem med syltetøy.

Michelin

Spaanlegget er åpent for alle gjester. Vil du ha massasje eller annen personlig pleie bestiller du dette. Foto:ORLange

Det finnes flere tusen spisesteder i Amsterdam. Men du trenger ikke gå langt for den beste middagen. Spis den gjerne på hotellet - i alle fall en av dagene. Hotellfrokosten i restaurant Bridges inkluderer en velassortert meny med varme retter, champagne, bred kaffemeny og en lekker buffet. Senere omgjøres lokalet til Michelinrestaurant der fisk er hovedtemaet. 

Å dra på storbyferie handler ofte om å få mest mulig ut av tiden - og den tilbringes sjelden på selve hotellet, Dersom du tar deg råd til et opphold på Sofitel Legend The Grand Amsterdam skal du gjøre et unntak. Du må rett og slett nyte tiden. Både for å oppleve førsteklasses spa, stillhet og ro i bibliotekbaren eller det er for å rusle rundt og suge til deg inntrykkene. Kanskje en tur ut ihagen som snart er ferdig restaurert. Eller bare det å være på hotellet, tilbringe kvalitetstid i badekaret eller lytte til musikk og det gode liv.

Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Adresse: Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam

Byggeår: 1411 - men under kontinuerlig renovering og modernisering

Testet: Juniorsuite

Pris for oppholdet: Fra 300 Euro. Pluss 37.50 Euro for frokost

Terning: 

Følg med på The Travel Inspector. Vi gir deg snart de beste shoppingtipsene og "ting-å-gjøre-i Amsterdam".

Slik reiser du til Amsterdam.

Få med deg disse også:

Mer om luxury travels: