7 måter du kaster penger ut av vinduet på når du reiser

Med disse enkle knepene sparer du fort tusenlapper på din neste reise.

Kaster du bort penger? Her er de lure triksene.                  Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Å reise ofte gjør at man lærer seg noen knep. Først og fremst etter å ha gjort noen bommerter.
Nå skal jeg gi deg her noen gode tips med på den neste reisen.

Du tar ut penger i minibanken

Er du klar for å spare penger på din neste reise?                Foto: Odd Roar Lange

De fleste av oss bruker kort når vi handler, både hjemme og ute. Men det er ikke alltid like lett å belage seg på plastkort. Noen steder må du ha kontanter både på restauranter og markeder. Med innføring av Euro er det enklere for reisende som slipper ha ha hjemmeskuffen full av ulik valuta.
Hovedregelen er slik: Ta ut penger før du reiser hjemmefra. Og oppbevar disse trygd i safen på hotellet.
Dersom du må ta ut penger i utlandet så er det bedre med ett stort uttak enn med mange små.
For uttaksgebyrene er høye. Her blir det fort hundrelapper som flyr av gårde.
Ikke ha for mye kontanter på deg, men bruk disse smarte triksene til å gjemme verdisakene

Du betaler i norsk valuta

Når du betaler med kort får du ofte tilbud om å betale i norsk valuta i utlandet. Det tilbudet kan være fristende fordi du ser nøyaktig hva du har betalt. Men, husk at du må betale et veksklingsgebyr - så det billigste er å betale i den lokale valutaen.

Du glemmer å sjekke flyprisen etter at reisen er betalt

Visste du at mange flyselskap gir deg åpent kjøp i 24 timer? Det vi si at du kan kansellere reisen og få igjen pengene. Du har naturligvis sett at billettprisene varierer fra dag til dag. Pass på å sjekke både hotellprisen og flyprisen etter at reise og opphold er betalt. Foreta en gebyrfri avbestilling og nykjøp nå prisen er lavere. Her sparer du fort hundre- og opptil tusenlapper.

Du bruker feil nettside ved bestilling

Jeg er vanligvis ikke så glad i å handle via bookingsider. Men siden hotellprisene ofte endrer seg, så kan du bestille hotelloppholdet gjennom en elektronisk reiseagent som eksempelvis Tingo. Du kjøper hotelloppholdet til dagens pris, og dersom prisen faller i løpet av tiden frem til oppholdet så får du mellomlegget refundert. Dermed får du alltid laveste pris, uten at du trenger å følge med hele tiden.

Men, vær klar over at du ved å bestille gjennom nettsider som Tingo eller andre bookingsider så får du ikke bonuspoeng ved hotellet du bor på. 

Betal dyrt for innsjekket bagasje

For det første kan du alltid pakke med deg mindre. For det andre, skaff deg en koffert som gir den sjansen til å utnytte maksimalgrensen for medbrakt koffert. Dermed kan du spare penger ved å unngå å betale for den innsjekkede kofferten. Vanlig maksgrense er 40 liters koffert. Og pakker du smart som her, så klarer du deg fint med denne koffertstørrelsen.
Bagasjen på utreisen er lett og oversiktlig - og klar for å være håndbagasje. Før hjemreisen har du kjøpt deg litt mer - og carry-on-kofferten blir så tung at den heller bør sendes som innsjekket bagasjen. Ikke bestill og betal for bagasje begge veger. Spar penger på utreisen.

Du betaler dyrt for hotellet mens du kan bo gratis

Visse du at det var mulig å bo gratis? Selvsagt ikke uten en liten motytelse, men det finnes faktisk en egen nettside for dem som jakter etter noen som kan passe husdyret deres mens verten/eiern selv er på reise. En fantastisk måte å bo gratis i mange av verdens storbyer.
Dersom dette ikke er aktuelt for deg så kan jeg absolutt anbefale Airbnb - også for nybegynnere. Billigere og hyggeligere enn et middels bra hotell.

Du gir blaffen i bonusprogrammene

Ikke fly en eneste meter uten at du samler bonuspoeng i flyselskapene. Slik skaffer du deg gratisreiser. Her finner du lojalitetsprogrammet til KLM, SAS/Widerøe og Norwegian.
Du må også huske å skaffe deg bonuskortene til hotellkjedene. Det er lurt å skaffe seg bonuspoeng når du sover. Dessuten får bonuskortkundene de beste rommene.

Få med deg disse tipsene også: