Her er spesialbutikkene du bør besøke i Storbritannia

Herfra kommer du hjem med noe naboen ikke har

Dra på paraplyskattejakt til James Smith & Sons i London.                    

(ODD ROAR LANGE): For noen år siden kunne du lett finne unike ting i et land, kjøpe det med hjem, og være sikker på at naboen ikke har noe tilsvarende. Men det er en stund siden. For nå kan man fort få følelsen av at alle ting finnes over alt. Den unike kjolen kjøpt i Nepal finner du også på gata under Moldejazz i uke 29 i Molde.
Men du trenger ikke kjøpe en T-skjorte med «My best friend went to Britain and all I got was this lousy t-shirt» i gave eller suvenir fra reisen. Takket være spesialistbutikkene i Storbritannia er du garantert en unik shoppingopplevelse, skriver Visit Britain som har samlet denne listen.
Ta vare på den til din neste tur til Storbritannia.

Fra Labour and Wait

Labour and Wait, London
Hos Labour and Wait finner London-hipsterne alt de trenger i hverdagen. Butikken har et stort utvalg av stilige og tidløse ting til hjemmet. 

Mr Wood's Fossils, Edinburgh
Mr Wood's Fossils, som handler med fossiler i alle fasonger, størrelser og prisklasser, har holdt til i Edinburghs historiske Grassmarket siden 1987. I tillegg til betydelige fossiler av museumskvalitet har butikken et stort utvalg små suvenirer som bare koster noen få pund. 

James Smith & Sons, London
James Smith & Sons, som ble etablert i 1830, er en anerkjent paraplybutikk i Londons West End. Den historiske butikken har ennå sitt originale viktorianske armatur. Butikken har solgt paraplyer og spaserstokker til damer og herrer i 185 år, og det er fortsatt en familiedrevet virksomhet.

Bombay Stores, Bradford
Den sør-asiatiske shoppingopplevelsen Bombay Stores i Nord-England er Storbritannias største asiatiske kjøpesenter. Det er en Aladdins hule med noe til enhver anledning. 

Asquiths Teddy Bear Shop, Henley-on-Thames
Asquiths. som ble etablert for mer enn 30 år siden i Henley-on-Thames, sies å være verdens første teddybjørnbutikk. Den koselige bamsebutikken har hundrevis av teddybjørner i alle fasonger, størrelser og stiler. 

Junkshop, Manchester
Junk er en av Storbritannias mest radikale butikker, og innredet utelukkende med resirkulerte eller gjenvunne materialer. Resultatet tilbyr et etisk og nyskapende shoppingmiljø hvor alle varene er unike uten å koste skjorta. 

Merrythought, Ironbridge
Bamseentusiaster kan også kjøpe håndlagde Merrythought-teddybjørner direkte fra Merrythought Teddy Bear Shop & Museum i den historiske industribyen Ironbridge, nær grensen mellom England og Wales.

Duke of Uke, London
Stig inn i ukulelens verden i Londons eneste ukulele- og banjobutikk. Den lille butikken i hippe Øst-London har et stort utvalg av både nye og gamle ukuleler i alle fasonger og størrelser, i tillegg til andre instrumenter som banjoer, gitarer og mandoliner.

Claire Grove Buttons, Cardiff
En av Cardiffs mest kjente uavhengige butikkeiere, Claire Grove, har solgt knapper i en butikk i historiske Castle Arcade siden 1980-tallet. Dette skattkammeret selger knapper i alle fasonger og størrelser. 

No Alibis, Belfast, Nord-Irland
Hos No Alibis finner du alle slags ekstraordinære historier, inkludert fortellinger om mord og kaos fra nåtid og fortid, for denne uavhengige bokhandelen i Belfast spesialiserer seg på krim. 

Butlers Emporium, Hastings
Den engelske kystbyen Hastings har mange unike butikker. En av de mest bemerkelsesverdige er Butlers Emporium i hjertet av gamlebyen i Hastings. Butikken åpnet i 1832, og mye av interiøret er intakt og uforandret siden den gangen butikken var en tradisjonell jernvarehandel.